Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο Γερμανός που προσπάθησε να σκοτώσει τον Χίτλερ το ’44, στη δίκη-παρωδία των ναζί

Μετά από μια δίκη-παρωδία εκτελέστηκε αμέσως, με απαγχονισμό με μια χορδή πιάνου

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε πολλούς αφανής ήρωες. Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους για την επιδίωξη της ειρήνης, και ένας από αυτούς ήταν και ο Ulrich Wilhelm Graf Schwerin von Schwanenfeld. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την επικείμενη μοίρα του στα χέρια των Ναζί, ο Schwanenfeld δεν δίστασε να πει την αλήθεια.

Ο Schwanenfeld ήταν γιος διπλωμάτη και Γερμανός Χριστιανός. Θεωρούσε τη ναζιστική κυβέρνηση και την τακτική της απεχθή, και πήρε μέρος στην αντίσταση κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 20 Ιουλίου του 1944 συμμετείχε σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ. Στις 21 Ιουλίου συνελήφθη, και αφού φυλακίστηκε για ένα μήνα παραπέμφθηκε σε δίκη.

Πριν βρεθεί μπροστά στον δικαστή, η ζώνη του αφαιρέθηκε ώστε να υποστεί περαιτέρω ταπείνωση κρατώντας το παντελόνι του κατά τη διάρκεια της απολογίας του.
Μπροστά στον βέβαιο θάνατο του, ο Schwanenfeld εξηγεί γιατί είχε διαπράξει τα «εγκλήματα» του. Μετά από μια δίκη-παρωδία εκτελέστηκε αμέσως, με απαγχονισμό σε μια χορδή πιάνου. Αυτό το σπάνιο βίντεο από τη δίκη του Schwanenfeld, προέρχεται από το ντοκιμαντέρ “Valkyrie” του History Channel.

Βίντεο και υποτιτλισμός: Videoman