Αποκάλυψη Χούρικαν: “”Κατεργαρίες” βουλευτών καθυστέρησαν την εξόφληση κόκκινων δανείων”

{loadposition ba_textlink}

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Πάτρικ Χούρικαν, εξέφρασε απογοήτευση για τη στάση βουλευτών, που με “κατεργαρίες”, κατά την έκφραση του, καθυστέρησαν την έγκριση βασικών νομοθεσιών, που θα βοηθούσαν τις τράπεζες στην εξόφληση κόκκινων δανείων.

Σε συνέντευξη του στο Associated Press που αναδημοσιεύεται σήμερα στο διεθνή τύπο, ο κύριος Χούρικαν αναφέρει επίσης ότι αισθάνεται αμήχανα όταν προσπαθεί να εξηγήσει στο εξωτερικό πως η Βουλή καθυστέρησε την έγκριση και αποδυνάμωσε το νόμο για τις εκποιήσεις.

Η νομοθεσία, είπε, είναι αρκετά αδύνατη και δύσκολη στην εφαρμογή της, δυσχεραίνοντας την ικανότητα της τράπεζας να ενισχύσει το δανεισμό και να ενισχύσει την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας.

Επισημαίνοντας ότι η Κύπρος εισέρχεται σε χρονιά εκλογών, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου επέκρινε βουλευτές ότι με τη λαϊκίστικη, κατά την έκφραση του, ρητορική τους ωθούν χρεώστες να μην εξοφλούν τα δάνεια τους, με την ελπίδα ότι σύντομα θα εξασφαλίσουν ευμενέστερους όρους εξόφλησης τους.Στην ουσία, είπε, τα θύματα αυτής της τακτικής είναι οι καταθέτες των τραπεζών.

Πηγή: riknews.com.cy