Υλικό από κλειστά κυκλώματα για την επίθεση σε τ/κ

{loadposition ba_textlink}

Η Αστυνομία επεξεργάζεται υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για τον εντοπισμό των ατόμων που ενεπλάκησαν στα χθεσινά επεισόδια εναντίον Τουρκοκυπρίων.

Διαβάστε επίσης: Τον δολοφόνο του Σολωμού ποιος θα τον συλλάβει κ. Ακιντζί; 

Όπως δήλωσε στο “Πρωινό Δρομολόγιο” του Τρίτου Ραδιοφωνικού Προγράμματος του ΡΙΚ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, η υπόθεση έχει ανατεθεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

“Θα διερευνηθούν”, τόνισε, “και οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό τύπο, ότι αστυνομικοί ήταν παρόντες στα επεισόδια και δεν αντέδρασαν”.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι, αν συνέβη κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν πειθαρχικές διώξεις.

Ανέφερε επίσης ότι θα διερευνηθεί και ο ισχυρισμός Τουρκοκύπριου ότι μέλη της Αστυνομίας σε συγκεκριμένο αστυνομικό σταθμό, τον προέτρεψαν να μην επισκέπτεται τις ελεύθερες περιοχές από τις 15 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, γιατί είναι επικίνδυνο.

“Αν υπάρχει βάση σε αυτή την καταγγελία”, ξεκαθάρισε ο κ. Νικολάου, “οι αστυνομικοί θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες διώξεις”.

Με πολιτικές προεκτάσεις

Μερικές εκατοντάδες άτομα βρίσκονταν στο σημείο όπου σημειώθηκαν χθες οι επιθέσεις εναντίον Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας επίσης στο ΤΡΙΤΟ, ο κ. Κυπριανού, επικαλούμενος μαρτυρίες που κατέχει το ΑΚΕΛ, είπε ότι στη μία περίπτωση ενέχονται άτομα του ΕΛΑΜ και στη δεύτερη της αυτόνομης Κίνησης Μαθητών ΕΦΕΝ.

Ο κ. Κυπριανού καταδίκασε εκ μέρους του ΑΚΕΛ τα επεισόδια τα οποία, σημείωσε, είναι απάραδεκτα και μας προσβάλλουν ως κοινωνία και ως κράτος.

“Τέτοιες ενέργειες”, είπε, “διαιωνίζουν την κατοχή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να βαθαίνει η διχοτόμηση στον τόπο μας”.

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, έχουν αποσυρθεί πρόσφατα ποινικές υποθέσεις εναντίον στελεχών του ΕΛΑΜ που είχαν διωχθεί στο παρελθόν για παρόμοιες συμπεριφορές.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού εξήγησε ότι αναφέρεται σε κάποιους οι οποίοι “μετέφεραν μαχαίρια στο Προεδρικό όταν μαζεύονταν εκεί δήθεν αγανακτισμένοι”, κατά την έκφρασή του.