Δυσαρέσκεια εκφράζει η ΟΣΕΟΚ για συνεργασία Τούρκων και Τ/κ εργολάβων

{loadposition ba_textlink}

Με αφορμή δημοσιεύματα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, που έχουν δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκικής Ένωσης Εργολάβων ΤΜΒ και της Τουρκοκυπριακής Ένωσης Εργολάβων Οικοδομών ΚΤΙΜΒ, για τη συνεργασία των μελών τους με κύριο στόχο την υλοποίηση όλων των έργων υποδομής και κατασκευών στα κατεχόμενα, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την εξέλιξη αυτή.

Η μεταξύ τους, συνομολογηθείσα συμφωνία, παρά τις πρόσφατες επαναπροσεγγιστικές επαφές μας με τον Τουρκοκυπριακό Σύνδεσμο, αναφέρει ανακοίνωση της ΟΣΕΟΚ, ουδόλως μας βρίσκει σύμφωνους και σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζεται και γίνεται αποδεκτή από μέρους μας.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και τη συμφωνία των δύο Οργανώσεων, η οποία δεν είναι επαναπροσεγγιστική, όπως ήταν και ο στόχος των πρόσφατων μεταξύ μας προσπαθειών. Πεποίθησή μας παραμένει, ότι όλα τα έργα τα οποία θα προκύψουν πριν και μετά τη λύση, θα πρέπει να εκτελεστούν από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους εργολάβους.

Πηγή: KYΠΕ