Ευθύμιος Δίπλαρος: “Ανοδική η πορεία ανάπτυξης και ελπίδας”

{loadposition ba_textlink}

Μέσα από μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, όπως φαίνεται και μέσα από τις επιδόσεις των δημόσιων οικονομικών, με έμφαση στις επενδύσεις, σε συνδυασμό με τις στοχευμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, η οικονομία βρίσκεται σε γερές βάσεις, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος μιλώντας στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016.

Εμείς, σημείωσε, επιτελέσαμε το καθήκον μας και λάβαμε έγκαιρα προληπτικά ή διορθωτικά μέτρα και προσφέραμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία προς την πατρίδα μας. “Η ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα, η προσέλκυση στρατηγικών εταίρων και επενδυτών στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των λιμένων, η διατήρηση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου με πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις, καθώς και η φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες, ήταν μερικοί από τους στόχους μας που καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας μέχρι στιγμής”, σημείωσε.

“Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, της Βουλής και κυρίως της κοινωνίας της ίδιας, έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Ήδη έχουμε διανύσει τρία τρίμηνα με θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Το ίδιο θετικό θα είναι και το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Η αντιμετώπιση της Κύπρου από τους ξένους επενδυτές δείχνει την έμπρακτη μεταστροφή την ώρα που κορυφαίες μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες μπαίνουν επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Οι συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης καταδεικνύουν ότι την κατιούσα πορεία του 2011 διαδέχεται μια ανοδική πορεία ανάπτυξης και ελπίδας”, συμπλήρωσε.

Η επικέντρωση των πολιτικών μας, πρόσθεσε, επιβάλλεται να προσηλωθεί στις μεταρρυθμίσεις. “Στη δημόσια υπηρεσία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον τομέα της παιδείας και της υγείας. Να αναμορφώσουμε ουσιαστικά το κράτος μας προς το καλύτερο, πάντα με τον πολίτη στο επίκεντρο. Ο στόχος της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού της χώρας μας έχει τεθεί και εναπόκειται σε μας να υλοποιήσουμε το εγχείρημα και να το μετατρέψουμε σε πράξη”, κατέληξε στην παρέμβασή του.

Πηγή: KYΠΕ