Ειρήνη Χαραλαμπίδου: “Αυτές είναι οι επιλογές Αναστασιάδη”

Αν οι βουλευτές πραγματικά θέλουν να βάλουν ένα τέλος στην απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών, θα πρέπει ως θεσμικοί αντιπρόσωποι της κοινωνίας και του λαού, να είναι διπλά προσεκτικοί, δήλωσε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου υποδεικνύοντας ότι ο σεβασμός στους νόμους είναι εκ των ων ουκ άνευ, τόσο εντός, όσο και εκτός Κοινοβουλίου. Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2016, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε πως όταν οι ίδιοι οι βουλευτές, που είναι υπεύθυνοι για τη νομοθετική λειτουργία, δηλαδή την ψήφιση των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου, δεν σέβονται τη νομοθεσία, τότε με ποιο ηθικό έρεισμα απαιτούν από τους πολίτες να το πράξουν;

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ επέκρινε επίσης την Κυβέρνηση για τη σχέση της με τους ανεξάρτητους θεσμούς αναφέροντας ότι οι κυβερνώντες «επιχειρούν να εκφοβίσουν κάθε ανεξάρτητο αξιωματούχο που δεν υποτάσσεται πλήρως στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης». Έκανε επίσης λόγο για διαξιφισμούς μεταξύ του Προέδρου και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, μεταξύ του Προέδρου και του τέως Διοικητή, μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, μεταξύ του Προέδρου και του Γενικού Εισαγγελέα αλλά και για ομηρικούς καυγάδες του Υπουργού Εσωτερικών με τον Γενικό Ελεγκτή, οι οποίοι, όπως είπε, κτύπησαν κόκκινο με το «ή εκείνος ή εγώ».

«Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην πιστώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι έναν τουλάχιστον “άριστο των αρίστων” εξ αυτών που διόρισε, έκρινε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί διακυβεύοντας τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετεί. Τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος δικάζεται ενώπιον Κακουργιοδικείου. Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης Αναστασιάδη», πρόσθεσε.