Κινέζος επενδυτής χτίζει σπίτια και επαύλεις στο Τρίκωμο, σύμφωνα με την Μιλλιέτ

{loadposition ba_textlink}

Για κινέζικο χωριό που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Τρικώμου γράφει η Μιλλιέτ καθώς ο Κινέζος επενδυτής, Youfei Ma φέρεται να υπέγραψε συμφωνία με την τ/κ εταιρεία Noyanlar για την κατασκευή σπιτιών και 52 επαύλεων που θα πωλήσει μόνο σε Κινέζους.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του ομίλου Noyanlar, Αχμέτ Νογιάν ανέφερε ότι το γεγονός πως ο Κινέζος επέλεξε την “βόρεια” Κύπρο για επένδυση δείχνει πως υπάρχει πίστη και στην διαδικασία λύσης.

Ο “δήμαρχος” Τρικώμου, Χασάν Σαντίκογλου μίλησε για μεγάλο γεγονός για την επαρχία και πως “ο κόσμος άρχισε να μας βλέπει” και πως ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανοικτή σε επενδύσεις.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 26 στρεμμάτων που έχει ήδη αγοραστεί από τους Κινέζους, προστίθεται στο δημοσίευμα, οι επαύλεις έχουν ήδη αρχίσει να χτίζονται και έξι πωλήθηκαν ήδη σε οικογένειες Κινέζων. Η εταιρεία Noyanlar άρχισε εργασίες για άνοιγμα γραφείων στο Ιράν και το Ισραήλ, προστίθεται, ενώ μεταξύ των πελατών της φέρονται και Ρώσοι.

Στο δημοσίευμα της Μιλλιέτ προστίθεται ότι το Τρίκωμο απέχει 30 χλμ από τα Βαρώσια που αναμένεται να ανοίξουν σε περίπτωση συμφωνία στο Κυπριακό και όταν αυτό συμβεί θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Για να αρχίσει η ζωή στα Βαρώσια, προστίθεται, θα χρειαστεί να περάσουν πέντε χρόνια εργασιών και η ανοικοδόμησή τους αναμένεται να στοιχίσει 10 δις δολάρια.

Πηγή: KYΠΕ