Νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας από ΗΠΑ για τη διένεξη στην Ουκρανία

{loadposition ba_textlink}

Κυρώσεις εναντίον 34 φυσικών και νομικών προσώπων επέβαλαν την Τρίτη οι ΗΠΑ, στην προσπάθεια για άσκηση πίεσης στην Ρωσία σε σχέση με την επέμβαση στην Ουκρανία, ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται ότι «οι σημερινές κινήσεις ενισχύουν τη δέσμευση των ΗΠΑ να εξεύρει μια διπλωματική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, μέσω της διατήρησης των κυρώσεων μας κατά της Ρωσίας».

Προστίθεται ότι οι αμερικανικές κυρώσεις δεν θα αρθούν έως ότου η Ρωσία εφαρμόσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, βάσει της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μίνσκ.

Περισσότεροι από 9.00 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των ανταρτών που στηρίζει η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία από τον Απρίλιο του 2014.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν μια μέρα αφότου η ΕΕ επέκτεινε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μεταξύ των 34 που καθίστανται αντικείμενο των κυρώσεων, οι 14 συνέδραμαν άλλα άτομα και οργανισμούς να αποφύγουν κυρώσεις, έξι είναι Ουκρανοί αυτονομιστές, δύο ήταν αξιωματούχοι της Κυβέρνησης Γιανούκοβιτς, ενώ 12 είναι εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων τριών ρωσικών τραπεζών – που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κριμαίας.

Πηγή: KYΠΕ