Σ. Ευαγόρου: “Ζούμε στον αστερισμό ενός ‘Success Story'”

{loadposition ba_textlink}

Ζούμε στον αστερισμό ενός Success Story, είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου στη Βουλή, ένα Success Story γραμμένο από τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος για αυτή του την επιτυχία εισπράττει τα εγκώμια των Ευρωπαίων Νεοφιλελέδων συναδέλφων του.

“Ένα Success Story που για την προώθηση και πραγμάτωση του «συνέβαλαν» και συνεχίζουν ευτυχείς να συμβάλλουν χιλιάδες συμπατριώτες μας. Σ’ αυτή την τεράστια, την τιτάνια προσπάθεια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη οι πρώτοι που κλήθηκαν να συμβάλουν ήταν οι τριαντα-πέντε περίπου χιλιάδες κουρεμένοι, οι οποίοι έδωσαν €8,2 δις ευρώ, άλλες έξι χιλιάδες συμπατριωτών μας κάτοχοι αξιογράφων συνέδραμαν την προσπάθεια της Κυβέρνησης με €1,4 δις ευρώ, ένα περίπου δισεκατομμύριο ήταν η αξία των μετοχών που εξαϋλώθηκαν στα πλαίσια της εμμονής της Κυβέρνησης μας να πρωτοτυπεί, €3,6 δις εξατμίσθηκαν στα πλαίσια εκείνης της απεριγράπτως ευφυούς εμπορικής πράξης πώλησης των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Τράπεζα Πειραιώς”, πρόσθεσε.

Μην αναμένετε ότι το Success Story σταματά εδώ, ανέφερε, προσθέτοντας πως η περιβόητη σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού τομέα έφερε άλλες πρωτιές, μεγαλύτερες. “Καταφέραμε να έχουμε το ψηλότερο ποσοστό Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων στον κόσμο και τα ψηλότερα δανειστικά επιτόκια στην Ευρώπη. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι τα καταθετικά έγιναν χώμα, η ψαλίδα με τα δανειστικά μεγάλωσε και έτσι τα κέρδη θα αυξηθούν”, πρόσθεσε. Ζηλεύοντας την πραγμάτωση αυτού του νέου οικονομικού θαύματος, συνέχισε, κλήθηκαν να το μοιραστούν μαζί με την κυβέρνηση οι 65.000 άνεργοι, οι 234.000 φτωχοποιημένοι συμπατριώτες μας και οι χιλιάδες που ακόμη σιτίζονται στα κοινωνικά παντοπωλεία.

“Οι πρωτιές της Κυβέρνησης μας δεν σταματούν εδώ. Να υπενθυμίσουμε απλά ότι : Για πρώτη φορά Κυβέρνηση κατάφερε και πέτυχε ο τομέας των επενδύσεων να καταγράψει αρνητικό πρόσημο. Πέτυχε επίσης τη μεγαλύτερη μείωση μισθών σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, παίρνοντας μας πίσω στο 1996. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό πρωταθλητή της ανισότητας”, συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ