Επαφές Κουγιάλη σtην Αίγυπτο στο πλαίσιο προώθησης τριμερούς συνεργασίας

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης είχε διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Khaled Fahmy και τον Υπουργό Προμηθειών και Εσωτερικού Εμπορίου Khaled Hanafy.

«Στην συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος συζητήθηκαν τρόποι προώθησης και ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της διαχείρισης στερεών οικιακών απορριμμάτων, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου από κινδύνους λόγω των δραστηριοτήτων εξόρυξης υδρογονανθράκων και της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», αναφέρεται.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε «η συνεργασία στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στη διαχείριση στερεών οικιακών απορριμμάτων και η προώθηση και υπογραφή Συμφωνίας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου».

Στη διμερή συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο Υπουργό Προμηθειών και Εσωτερικού Εμπορίου ο κ. Κουγιάλης «είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που αφορούν στην παραγωγή, προμήθεια και διευκόλυνση εμπορίας γεωργικών προϊόντων, με ιδιαίτερη αναφορά στο χαλούμι και στα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, ελαιοκαλλιέργειας και πατατοκαλλιέργειας».

Παράλληλα, προστίθεται, «οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν όπως αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών και προωθηθεί η συνεργασία στον τομέα της μεταποίησης και εξαγωγής γεωργικών προϊόντων».

Ο Υπουργός συνεχίζει τις επαφές με Αιγύπτιους ομολόγους του και αύριο, Τετάρτη.

Πηγή: KYΠΕ