“Γιατρέ που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις”…

Θορυβημένη εξακολουθεί να παραμένει η πλειοψηφία των γιατρών του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, καθώς ο Προϊστάμενος του Τμήματος συνεχίζει να εκβιάζει , να απειλεί και να απαιτεί την μετακίνηση τριών καρδιολόγων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «24», ο εν λόγω Διευθυντής, τις τελευταίες μέρες δεν προσέρχεται στην εργασία του αλλά μπαινοβγαίνει καθημερινά στο Υπουργείο Υγείας ασκώντας αφόρητες πιέσεις προς τους αρμοδίους , με στόχο την απομάκρυνση τριών γιατρών του Τμήματος, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στις υποδείξεις του για το περιεχόμενο των μαρτυριών που κατά την άποψή του έπρεπε να καταθέσουν, σχετικά με την ενέργειά του πριν ένα χρόνο να κλείσει τα εξωτερικά ιατρεία του Καρδιολογικού.

Το γεγονός αυτό ήταν που οδήγησε τον τέως υπουργό Υγείας να ζητήσει τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον του. Πληροφορίες λένε ότι η λειτουργός της Εισαγγελίας που ανέλαβε την διενέργεια της έρευνας κατά του δρος. Αβρααμίδη, έχει συγκαλύψει πλήρως το θέμα, μετά και από παρεμβάσεις που έγιναν από διάφορα κέντρα ιδιαίτερα της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου.

Ψάχνει τους υπεύθυνους για τις διαρροές, ο Μάτσας

Οι πιέσεις που ασκούνται από τον Δρα. Αβρααμίδη, προς τον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Πέτρο Μάτσα, προκειμένου να πετύχει την μετακίνηση των τριών γιατρών, οδήγησαν τον τελευταίο, να προχωρήσει σε άτυπη διερεύνηση του θέματος, -ποιοί διέρρευσαν τις επιστολές που αποκάλυψε η «24» πριν ένα μήνα-κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Ωστόσο, οι αρμόδιοι του υπουργείου, δεν φρόντισαν να διερευνήσουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μέσα από την οποία διαφαίνεται ότι ο Δρα.  Αβρααμμίδης δεν κατέχει τίτλο ειδικότητας στην καρδιολογία.

Επειδή απώτερος στόχος του Δρος. Αβρααμίδη ήταν πάντοτε η ανάληψη της θέση τους προϊσταμένου Καρδιολογίας στη Λευκωσία, έφτασε μάλιστα στο σημείο να θέτει στους αρμοδίους το δίλημμα, ή να φύγουν οι άλλοι ή να έρθει αυτός στη Λευκωσία.

Να υπενθυμίσουμε οι αρμόδιοι του υπουργείου πριν ένα χρόνο, χαρακτήρισαν εκδικητική την απόφασή του να κλείσει τα εξωτερικά ιατρεία του Καρδιολογικού, μετά την απόρριψη του αιτήματός του να μετατεθεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Κουκούλωσαν την έρευνα

Πάντως, τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν πλήρως τα δημοσιεύματα της «24», για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν- και ευοδώθηκαν τελικά- τόσο σε επίπεδο υπουργείου όσο και της Εισαγγελικής λειτουργού, που διενήργησε την πειθαρχική έρευνα, για συγκάλυψη των σοβαρών κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος γιατρός. Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε η Γενική Διεύθυνση του υπουργείου αποφάνθηκε ότι η υπόθεση πρέπει να κλείσει αφού δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Το γεγονός αυτό, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από διάφορες πλευρές, αφήνει εκτεθειμένη την Γενική Εισαγγελία για τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας όταν μάλιστα ο Γενικός Εισαγγελέας κάνει τεράστιες προσπάθειες αποκατάστασης του κύρους της Εισαγγελίας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός,  σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις της «24», ότι συγκεκριμένη γιατρός του Τμήματος είχε καταγγείλει ότι δεν είχε καταγραφεί η μαρτυρία της αναφορικά με την συμπεριφορά του Προϊστάμενού της, ο οποίος μετά από μια διαφωνία που είχαν μεταξύ τους, έχασε τη ψυχραιμία του και φαίνεται να σήκωσε εκφοβιστικά το χέρι του εναντίον της.

Στο μεταξύ, σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να τηρεί το υπουργείο και αναφορικά με τη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι ο εν λόγω γιατρός διαφαίνεται ότι δεν έχει τίτλο ειδικότητας –δεν είναι ο μοναδικός-στην καρδιολογία, αλλά ένα δίπλωμα το οποίο πήρε μετά από έξι μήνες άσκησης και όχι μετά από πενταετή εκπαίδευση, όπως απαιτείται για να πάρει κάποιος την ειδικότητα στην καρδιολογία.

Αρνητικές συνέπειες για ασθενείς

Η κατάσταση στο Τμήμα εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου, με αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς. Η συνεχόμενη απουσία του Προϊστάμενου από το Τμήμα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση όλων των περιστατικών και κατ’ επέκταση της αύξηση στις λίστες αναμονής, και συγκεκριμένα των περιστατικών που αφορούν την επεμβατική καρδιολογία.

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!