Λιβύη: Επτά νεκροί σε επίθεση στο λιμάνι της Ρας Λανούφ

{loadposition ba_textlink}

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εναντίον σημείου ελέγχου στο λιμάνι της Ρας Λανούφ, όπου βρίσκεται ένας σημαντικός πετρελαϊκός τερματικός σταθμός, δήλωσε εκπρόσωπος της ασφάλειας των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο Αλί αλ Χάσι ανέφερε πως το αυτοκίνητο βρισκόταν στην ουρά των οχημάτων που περίμεναν στο σημείο ελέγχου και ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε όταν έφτασε μπροστά. Ανάμεσα στις απώλειες βρίσκονται φύλακες και πολίτες, επισήμανε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος των εγκαταστάσεων Οσάμα Αλ Χοντέιρι στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε ένα αυτοκίνητο και πυροδοτήθηκε σε ένα σημείο ελέγχου στη δυτική είσοδο της πόλης Ρας Λανούφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις φρουροί σκοτώθηκαν καθώς και ένα μωρό 16 μηνών που βρισκόταν με την οικογένειά του στον τόπο της επίθεσης. Αυτή την εβδομάδα το Ρας Λανούφ και το κοντινό λιμάνι Ες Σίντερ, όπου επίσης βρίσκεται πετρελαϊκός τερματικός σταθμός, έγιναν στόχοι επιθέσεων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: KYΠΕ