Με το σταγονόμετρο η είσοδος προσφύγων στη Σουηδία

{loadposition ba_textlink}

Σε μεγάλο βαθμό μειώθηκε ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν από τη Δανία στη νότια Σουηδία, κατά την πρώτη ημέρα των συστηματικών ελέγχων ταυτότητας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα η αστυνομία.

Η αστυνομία του Σκάνιε, στον νότο της χώρας, ανέφερε ότι έλεγξε μόλις 48 πρόσφυγες που έφθασαν στη Σουηδία. Με την εξαίρεση της Πρωτοχρονιάς, δεν ήταν λιγότεροι από 200 που περνούσαν κάθε ημέρα από τις 29 Δεκεμβρίου.

«Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μεγάλη μείωση. Όμως αυτό δεν αποκλείει μια μέρα πρόσφυγες να βρουν άλλες διαδρομές για να εισέλθουν στη Σουηδία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας, η Εύα-Γκουν Βέτσφορντ.

Η Σουηδία απαιτεί από χθες την επίδειξη δελτίου ταυτότητας από όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός της από τη Δανία, κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων στο σκανδιναβικό βασίλειο.

Ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων TT για το ενδεχόμενο να υπάρξουν απόπειρες διέλευσης του πορθμού που χωρίζει τις δύο χώρες, εκπρόσωπος της σουηδικής ακτοφυλακής απάντησε πως οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να αναζητήσουν έναν άλλο δρόμο από τη γέφυρα ή τα πορθμεία, είτε θα πρόκειται για δανικά δίκτυα είτε για ατομικές πρωτοβουλίες», είπε.

Πηγή: newsbeast.gr