Μητρόπουλος: Μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις των νέων συνταξιούχων

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου του ασφαλιστικού που θα καταθέσει σήμερα στους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφορά στις μειώσεις των κύριων συντάξεων, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Όλο αυτό το πακέτο είναι πως θα επιβληθούν οι νέες περικοπές της Αριστεράς», σχολίασε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Και συμπλήρωσε:

«Αυτό το οποίο επιδιώκεται από σήμερα είναι να περάσουν οι περικοπές που η κυβέρνηση δυστυχώς συμφώνησε στο τρίτο μνημόνιο. Εγώ έχω γνωμοδοτήσει ότι το πακέτο αυτό αφορά τις κύριες συντάξεις».

Απαντώντας στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις απάντησε: «Το μεγαλύτερο πακέτο αφορά τις μειώσεις των κυρίων συντάξεων που θα είναι μεγάλες. Στις κύριες, οι μειώσεις θα είναι μεγάλες, θα είναι ονομαστικές και εξ’ υπαρχής θα μάθουν οι συνταξιούχοι γιατί. Επιχειρείται να καλυφθεί η υποχρέωση του κράτους απέναντι στους συνταξιούχους τους σημερινούς σε σχέση με τις αποφάσεις του ΣτΕ».

«Το νομοσχέδιο θα έχει μεγάλες μειώσεις στις κύριες που θα εφαρμοστούν μόνο στους νέους συνταξιούχους. Δεύτερο, θα υπάρχει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, στα εφάπαξ και στα αναδρομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr