Παπακωνσταντίνου: Δεν είχα ιδέα για την πληρωμή μέσω Βουλγαρίας

Άγνοια για το θέμα της πληρωμής συναυλίας του μέσω βουλγαρικής εταιρείας, που αποκάλυψε χθες το «Εθνος της Κυριακής», δηλώνει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη πως ο Δήμος Ξάνθης κατέθεσε το ποσό των 16.500 ευρώ για τα έξοδα της συναυλίας του σε εταιρεία στη Βουλγαρία, όπου η φορολογία είναι κατά πολύ χαμηλότερη, διαχώρισε σαφέστατα τη θέση του από τους χειρισμούς του γραφείου διοργάνωσης των συναυλιών του.

«Ιδέα δεν είχα για τη συμφωνία. Ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι νόμιμο και τι ηθικό. Αν το γνώριζα, ειλικρινά, θα είχα αντιδράσει» δήλωσε με νόημα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η αμοιβή η δική του, μαζί με αυτή άλλων 25 ατόμων που συμμετείχαν στη συναυλία, ανέρχεται στο ποσό των 8.000 ευρώ και έχει δηλωθεί στην Εφορία: «Μπορείτε να πάτε στην Εφορία Χολαργού να δείτε την αμοιβή μου» είπε χαρακτηριστικά.

Την παντελή άγνοια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για το θέμα επιβεβαιώνει και ο υπεύθυνος του γραφείου διοργάνωσης των συναυλιών του κ. Ελισσαίος Πατσέλας: «Εχει αναθέσει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση των οικονομικών των συναυλιών του σε μένα. 

Ο ίδιος δεν γνώριζε απολύτως τίποτα» δήλωσε χθες στο «Εθνος» ο κ. Πατσέλας, ενώ υποστήριξε πως μόνο ένα μέρος των χρημάτων, αυτά που αφορούν στα έξοδα της συναυλίας και όχι στην αμοιβή του καλλιτέχνη, θα φορολογηθούν στη Βουλγαρία. «Η βουλγάρικη εταιρεία ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος είχε κάνει σύμβαση με το πολιτιστικό κέντρο Δήμου Ξάνθης. Το μισό του συνολικού ποσού, περίπου 8.000 ευρώ, που εισέπραξα εγώ και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, θα φορολογηθεί κανονικά από το ελληνικό κράτος. Το υπόλοιπο, που προορίζεται για την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης (μεταφορές, διαμονή, διατροφή, φύλαξη χώρου, διαφήμιση), θα φορολογηθεί στη Βουλγαρία».

Πηγή: newsbeast.gr