Ο καιρός σήμερα – Πιθανότητα ελαφράς χιονόπτωσης

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και τοπικά θα πέσουν μεμονωμένες βροχές ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πιθανό να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5
μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και στους 7 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα
επικρατεί παγετός ενώ δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 2 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά το τριήμερο.

Πηγή: KYΠΕ