Το Σίγμα κλείνει αύριο 6 χρόνια χωρίς τον Άντη Χατζηκωστή

Το “sigmalive” παραθέτει σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα για τον Άντη Χατζηκωστή, που η στυγερή δολοφονία του συγκλόνισε το Παγκύπριο.

Ως άνθρωποι πρώτα και μετά ως δημοσιογράφοι, νιώθουμε την ανάγκη και εμείς με την σειρά μας να πούμε μερικά λόγια για ένα άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του τόπου μας.

Όσοι βρίσκονταν γύρω του τον χαρακτήριζαν ως οραματιστή και πρωτοπόρο. Άνθρωπος γενναιόδωρος με ευγένεια ψυχής που σε κέρδιζε μόνο με το χαμόγελο του.

Το “Σίγμα”, αλλά και ολόκληρη η Κύπρος έχασε τόσο άδικα ένα καλό άνθρωπο, που αν και πρόσφερε πολλά είχε ακόμη τόσα πολλά να δώσει.  

Το χρονικό

11 Ιανουαρίου 2010: Δευτέρα βράδυ, λίγο πριν τις 9:00. Ο 43χρονος Άντης Χατζηκωστής επιστρέφει στο σπίτι του, στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας, από το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Σταθμεύει το αυτοκίνητο του έξω από την οικία του και με το που εξέρχεται από αυτό, δέχεται δύο πυροβολισμούς εξ επαφής.

Οι δύο δράστες, που επέβαιναν μοτοσικλέτας, προσέγγισαν σε αρκετά κοντινή απόσταση το θύμα και ο ένας αφού κατέβηκε από το όχημα τον πυροβόλησε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκλονισμό όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, αφού εντός ολίγου από την ώρα του φονικού, οι πληροφορίες που έπεφταν βροχή, μεταδίδονταν από τα ΜΜΕ.

Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε παρά μόνο καλό παράδεισο και μακάρι η γενναιοδωρία σου να στηθεί ως λάβαρο έμπνευσης για πολλούς από εμάς!