Δύο άτομα υπό κράτηση για κλοπή από την κατασκήνωση ΕΔΟΝ στα Περβόλια

{loadposition ba_textlink}

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τετραήμερης κράτησης εναντίον δύο ατόμων, μίας γυναίκας 27χρόνων από τη Λάρνακα και ενός άνδρα 28 χρόνων από τα Περβόλια, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής και κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις δέκα χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία από πολίτη στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι στην περιοχή Πύργος της Ρήγαινας στα Περβόλια, άγνωστα πρόσωπα έσπαζαν αντικείμενα.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν τρία άτομα τα οποία μόλις αντιλήφθηκαν την Αστυνομία διέφυγαν με το αυτοκίνητο τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη σκηνή η Αστυνομία εντόπισε ένα λέβητα (boiler) το οποίο οι νεαροί έσπαζαν προκειμένου να αφαιρέσουν το χαλκό για να τον πουλήσουν.

Η Αστυνομία κατάφερε να ανακόψει την πορεία του οχήματος και όπως διαπιστώθηκε οδηγείτο από κοπέλα 27 χρόνων από τη Λάρνακα, με συνοδηγό άνδρα 28 χρόνων από τα Περβόλια και επιβάτη έναν ανήλικο 15 χρόνων από τη Λάρνακα.

Σε έρευνα της Αστυνομίας στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Οι δύο νεαροί συνελήφθηκαν και μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου όπου η 27χρονη σε θεληματική κατάθεση παραδέχθηκε ενοχή για την κατοχή των διαρρηκτικών εργαλείων.

Ωστόσο ενώ αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση με το boiler τελικά παραδέχθηκε ότι με τον 28χρονο και τον 15χρονο το έκλεψαν από τον κατασκηνωτικό χώρο της ΕΔΟΝ στα Περβόλια.

Σήμερα η κοπέλα και ο άντρας οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης τους ενώ ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: KYΠΕ