Ακυρώθηκε η σύνοδος 11 χωρών για το Προσφυγικό μετά την επίθεση στην Αγκυρα

Η συνάντηση που προβλεπόταν να λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της ΕΕ, οι οποίες δηλώνουν ότι θα υποδεχθούν “εθελοντικά” περισσότερους πρόσφυγες από την Τουρκία, ακυρώθηκε μετά την πολυαίμακτη επίθεση στην Αγκυρα ψες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγκλίνουσες διπλωματικές πηγές.

Μετά την επίθεση εναντίον οχημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην οποία βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 28 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι η συνάντηση αυτή στις Βρυξέλλες, που είχε οργανώσει η Αυστρία, ακυρώθηκε, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διπλωματών που επικαλείται το πρακτορείο.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, στον οποίο εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τον λαό της Τουρκίας για το τρομοκρατικό χτύπημα στην ‘Αγκυρα.

Εξάλλου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο ΓΓ της Προεδρίας πρέσβης Γ. Γεννηματάς επικοινώνησε ψες στις 11:00 με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει, εκ μέρους του ελληνικού λαού, στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Αγκυρα, καθώς επίσης και τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στον τουρκικό λαό.

Πηγή: ΚΥΠΕ