Αντικατάσταση του επικεφαλής ρυθμιστικών αρχών Χρηματιστηρίων στην Κίνα για καθησυχασμό των επενδυτών

Η Κίνα θα αντικαταστήσει τον επικεφαλής των ρυθμιστικών αρχών των Χρηματιστηρίων, όπως αναφέρουν το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η χώρα καταβάλλει προσπάθειες να καθησυχάσει τους διεθνείς επενδυτές ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα χρηματιστήρια της που έχουν παρουσιάσει τεράστιες μεταβολές.

Ο Σιάο Γκανγκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής κατά τη διάρκεια της μεγάλης βουτιάς των κινέζικων χρηματιστηρίων το 2015, θα “απομακρυνθεί” από τη θέση του στη Ρυθμιστική Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Κίνας και θα αντικατασταθεί από τον Λιου Σιγιού, που σήμερα είναι Πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων “Xinhua”.

Καθώς η ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας επιβραδύνεται και τα χρηματιστήρια της υποχωρούν, τα κεφάλαια αποχωρούν από τη χώρα, αφήνοντας το Πεκίνο να προσπαθεί να επανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην κάποτε περίφημη οικονομική εποπτεία που είχε κάνει την Κίνα τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Τα κινέζικα χρηματιστήρια υποχώρησαν κατά 23% τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας τον χειρότερο χρηματιστηριακό μήνα από τα μέσα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.

Πηγή: ΚΥΠΕ