Απεβίωσε η συγγραφέας Χάρπερ Λι

{loadposition ba_textlink}

Απεβίωσε στην ηλικία των 89 χρονών η Αμερικανίδα συγγραφέας Χάρπερ Λι, η οποία έγραψε ένα από τα πιο σπουδαία λογοτεχνικά μυθιστορήματα «Όταν σκοτώνουν τα Κοτσύφια» (To Kill a Mockingbird).

Η Λι εξέδωσε μετά από 55 ολόκληρα χρόνια ένα δεύτερο βιβλίο με τους ίδιους χαρακτήρες αλλά από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το θάνατο της Λι επιβεβαίωσε στο πρακτορείο δια μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας η δημοτική υπάλληλος στη Μονρόβιλ, Αλαμπάμα, Μέρι Τζάκσον.

Για δεκαετίες κανείς δεν πίστευε ότι θα υπήρχε συνέχεια στο κλασσικό μυθιστόρημα και η έκδοση τον Ιούλιο του 2015 του “Go Set A Watchman” προκάλεσε έκπληξη στο λογοτεχνικό κόσμο και στους πιστούς αναγνώστες του βιβλίου.

Στο πρώτο βιβλίο ο Άτικους Φιντς, αγαπημένος πατέρας της νεαρής αφηγήτριας Σκάουτ και δικηγόρος, αναλαμβάνει ανεπιτυχώς την υπεράσπιση ενός μαύρου άνδρα που κατηγορείται άδικα για το βιασμό μιας λευκής γυναίκας.

Αλλά, στο νέο νέο βιβλίο ένας πιο ηλικιωμένος Άτικους είχε ρατσιστικές απόψεις που απογοητεύουν πολύ την ενήλικη Σκάουτ.

Σύμφωνα με αναφορές, η Λι είχε γράψει το νεοεκδοθέν βιβλίο πρώτα αλλά ακολουθώντας τη συμβουλή του εκδότη της το παραμέρισε για να πει την ιστορία του ρατσισμού στο Νότο από την άποψη ενός μικρού παιδιού τη δεκαετία του 1930.

Πηγή: KYΠΕ