Αυξημένη σήμερα η σκόνη στην ατμόσφαιρα

{loadposition ba_textlink}

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σημερινή ανακοίνωση του συμβουλεύει το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους λόγω της αυξημένης σκόνης που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σήμερα και ώρα 09:00 οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m (PM 10 ) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 29 και 140 μ g /m 3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

Ως εκ τούτου, προσθέτει, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g /m 3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Σημειώνει επίσης ότι ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 κυμάνθηκε μεταξύ 22 και 67 μ g /m 3 ανάλογα με την περιοχή.

Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασής τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ