Εκατοντάδες συσκευασίες φυτοφαρμάκων εντόπισε η Αστυνομία Πάφου στην κατοχή 39χρονου

{loadposition ba_textlink}

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιωάννου είπε πως μετά την αξιολόγηση πληροφορίας που διαβιβάστηκε στην Αστυνομία ανακόπηκε σήμερα το πρωί στις 08:30 ένα όχημα τύπου βαν στη λεωφόρο Δημοκρατίας στην Πάφο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος, Ελληνοκύπριος, από την Επαρχία Λευκωσίας.

Τόσο το όχημα όσο και ο 40χρονος, όπως είπε, μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου για εξετάσεις. Μέσα στο όχημα μετά από έρευνα που έγινε μαζί με λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων και του Υπουργείου Γεωργίας εντοπίστηκαν, όπως είπε, 608 συσκευασίες φυτοφαρμάκων και έχουν προέλευση τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της αστυνομίας, ο 40χρονος θα διέθετε προς πώληση σε γεωργούς στην Πάφο τα φυτοφάρμακα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν φορτωμένο με πολλές συσκευασίες φυτοφαρμάκων, οι οποίες από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 608 συσκευασίες διαφόρων φυτοφαρμάκων τα οποία φαίνεται να έχουν προέλευση τις κατεχόμενες περιοχές.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 40χρονου, βάσει δικαστικού εντάλματος, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Στη συνέχεια, ο 40χρονος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Πηγή: KYΠΕ