Ενημέρωση Συμμαχίας Πολιτών από τον Υπ. Μεταφορών για την αεροναυτιλία

{loadposition ba_textlink}

Για κοινή διαπίστωση πως όταν ένα σύστημα δεν δουλεύει το αλλάζεις, μίλησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη για τη δημιουργία κρατικής εταιρείας για τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας, στην παρουσία εκπροσώπων του Εurocontrol που έκαναν τη σχετική έρευνα.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η ενημέρωση γίνεται στα πλαίσια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της εταιρείας το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες δύο εβδομάδες και δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή τους για να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Επειδή είναι θέμα και τεχνοκρατικό, πρόσθεσε, έφερε μαζί τους εκπροσώπους του Εurocontrol.

“Είμαστε πεπεισμένοι 100% ότι πρέπει να προχωρήσει, πρέπει να μειώσουμε τις καθυστερήσεις, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε σήμερα όσον αφορά τον έλεγχο του εναέριου μας χώρου, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά όσον αφορά αυτές τις υπηρεσίες”, πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι το σύστημα, ως έχει σήμερα, έχει αποτύχει, δημιουργεί προβλήματα και με την ΕΕ, αλλά και προβλήματα που μπορεί ενδεχομένως να επιχειρήσει να αξιοποιήσει η Τουρκία, “που διεκδικεί το διαμελισμό και του εναέριου μας χώρου. Όταν διαπιστώνουμε ότι ένα σύστημα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής και στις προϋποθέσεις ασφάλειας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει”.

Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί η σχετική μελέτη έγινε από το Εurocontrol “που έχει εμπειρία” και δήλωσε πως η Συμμαχία Πολιτών θα περιμένει να δει το τελικό νομοσχέδιο και θα τοποθετηθεί. Ως θέση αρχής, είπε, το κόμμα του υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο για να καταστούμε πιο παραγωγικοί προς όφελος της χώρας. Με το υφιστάμενο σύστημα αεροναυτιλίας, πρόσθεσε, δεν θεωρεί ότι εξυπηρετούνται να καλώς νοούμενα συμφέροντα της χώρας.

Πηγή: KYΠΕ