Επ.Εθελοντισμού: H κοινωνική δικαιοσύνη απαραίτητη για αρμονική συμβίωση και ευημερία

Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί βασικό συστατικό για την αρμονική συμβίωση, ισότητα και ευημερία των μελών της κοινωνίας αναφέρει σε μήνυμα του ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη με την ευκαιρία της 20ης Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Η μέρα αυτή γιορτάζεται με απόφαση της ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την προσπάθεια αντιμετώπισης διαχρονικών προβλημάτων όπως η ανεργία, η φτώχεια, και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Στο μήνυμά του ο Επίτροπος αναφέρει πως η κοινωνική δικαιοσύνη αφορά πτυχές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές, κυρίως, όμως, αφορά τις διαρθρωτικές διαστάσεις των προβλημάτων και των αντίστοιχων λύσεών τους.

Πρόσθετα, σημειώνει, η κοινωνική δικαιοσύνη είναι προαπαιτούμενη για την επίτευξη κοινωνικής αρμονίας και ισότητας σε ένα κράτος, καθώς μια κοινωνία για όλους πρέπει να βασίζεται στην κοινωνική ευημερία και δικαιοσύνη και στο σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

“Οι αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης προωθούνται και υποστηρίζονται όταν οι προσπάθειες όλων συμβάλλουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων, της διασφάλισης των δικαιωμάτων των λαών, της πλήρους απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας, της πρόσβασης στην κοινωνική ευημερία και δικαιοσύνη, της απομάκρυνσης φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων λόγω φύλου, ηλικίας, φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, πολιτισμού ή αναπηρίας”, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ