Επαφές Προέδρου ΝΔ στις Βρυξέλλες

Σε γεύμα εργασίας με τους κοινοτικούς Επιτρόπους Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία, αλλά και με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Κομισιόν Μ.Σχοινά, παρακάθισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γεύμα διοργανώθηκε στο επίσημο εστιατόριο των Επιτρόπων στο κτίριο της Κομισιόν, μετά το πέρας της συνάντησης του Κ.Μητσοτάκη με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές κατά τη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ διαπιστώθηκε ταύτιση θέσεων σε σχέση με το προσφυγικό, με τις θέσεις του κ.Μητσοτάκη να είναι ευθυγραμμισμένες με τις κοινοτικές.

“Επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στους θεσμούς ως αρχηγός της Ν.Δ.”, έλεγαν συνεργάτες του οι οποίοι έκαναν λόγο για τη βασική διαπραγματευτική προτεραιότητα, να μην κλείσουν τα σύνορα και να πιεστεί η Τουρκία να συνεργαστεί με την ΕΕ, καθώς οι δεσμεύσεις της προς την ΕΕ δεν προχωράνε.

Οι συναντήσεις έγιναν σε άριστο κλίμα, “δεν υπήρξε υποψία πίεσης προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση” και οι συνομιλητές του εκτιμούν τη στάση του στο προσφυγικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ