Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει ένα νέο Καντίλ στα νότια σύνορά μας

{loadposition ba_textlink}

Ο Τούρκος Πρόεδρος, απευθυνόμενος και πάλι στις ΗΠΑ, είπε: “Αμερική, ο φίλος σου είμαστε εμείς ή το PYD; Ας το πουν ανοιχτά και καθαρά αυτοί που δεν μας βλέπουν ως φίλους”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως αν δεν είναι τυφλοί και δεν βλέπουν ότι το PYD είναι ίδιο με το ΡΚΚ, τότε η στάση τους είναι εχθρική προς την Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη: “Αμερική, εσύ δεν είπες ναι στην απαγόρευση πτήσεων αλλά κοίτα εκεί τα ρωσικά αεροσκάφη σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες αθώους ανθρώπους.”

Για τη Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι είναι όρος η διεθνής κοινότητα να υψώσει τη φωνή της ενάντια στις επιθέσεις τους. “Αν έχουν πρόθεση να δοκιμάσουν την υπομονή της Τουρκίας να ξέρουν ότι έχουν φτάσει στο τέλος εκείνων των ορίων”, ανέφερε.

Νωρίτερα σε δηλώσεις προέβη και ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακτογάν, ο οποίος πρότεινε σήμερα τη δημιουργία γραμμής ανθρωπιστικής βοήθειας μεταξύ Τουρκίας και Αζέζ.

“Το Αζέζ είναι 8 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Πρέπει να δημιουργηθεί μια γραμμή ανθρωπιστικής βοήθειας στη γραμμή Τουρκίας – Αζέζ. Κανείς δεν πρέπει να επεμβαίνει στο Αζέζ”, ανέφερε ο Γιαλτσίν Ακντογάν.

Πηγή: KYΠΕ