Ερντογάν: Λάθος να συνομιλώ με Κίρμπι, θα μιλήσω με Ομπάμα

{loadposition ba_textlink}

Η αναφορά του έγινε όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για το PYD.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επικοινώνησε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογου και του είπε για τα λάθη που έκαναν για το YPG. “Στη συζήτηση που θα κάνω με τον Ομπάμα θα τα συζητήσω αυτά”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι σιγά σιγά άρχισαν να καταλαμβαίνουν.

“Θα τους πούμε να δουν πώς και πού χρησιμοποιήθηκαν τα όπλα που έχουν σταλεί για βοήθεια. Στη συνάντηση που είχαν κάνει μαζί τους πριν χρόνια έφτασαν τρία αεροσκάφη γεμάτα όπλα, τα μισά πήγαν στο Ισλαμικό Κράτος και τα άλλα μισά στο YPG. Αυτά τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν εναντίον πολιτών. Μπορεί κανείς να αθωώσει τον εαυτό του; Η πραγματικότητα είναι εκεί”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Το ίδιο, συνέχισε, ισχύει και για τη Ρωσία η οποία κινείται με τον Άσαντ. “Ανοίγει δρόμο στο PYD και προσπαθούν να δημιουργήσουν διάδρομο νότιά μας. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε αυτό το διάδρομο. Τα δικά μας χτυπήματα προς εκεί κατευθύνονται και θα συνεχιστούν. Δεν θα μείνουμε παθητικοί θεατές σε αυτή την παράνομη δομή”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: KYΠΕ