Η ιδιωτικοποίηση της Cyta ισοδυναμεί με ξεπούλημα

{loadposition ba_textlink}

Οι εργαζόμενοι στη Cyta γνωρίζουν ξεκάθαρα πλέον ότι η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ισοδυναμεί με ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα ιδιωτικά συμφέροντα γι’ αυτό ενωμένοι βάζουν τις δικές τους προτεραιότητας και αντιδρούν για να αποτραπεί, γιατί τους ενδιαφέρει ο Οργανισμός και το δημόσιο συμφέρον, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΤΗΚ.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΤΗΚ αναφέρει ότι το 2000 ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου “έλεγε παραστατικά στους εργαζόμενους της Cyta ότι ο Οργανισμός είναι όπως ένας αθλητής που τρέχει με βαρίδια και δεν μπορεί να ανταγωνισθεί του υπόλοιπους” και “έκτοτε η Cyta μπήκε στον ανταγωνισμό και προσέφερε στο Κράτος μαζί με τα κέρδη του 2015 πέραν των €800 εκατομμυρίων”.

“Σήμερα θυσιάζει τα €70-€100 εκατομμύρια κέρδη το χρόνο για να μην πληρώσουμε δήθεν τη διαφορά του επιτοκίου της δόσης που άλλωστε, όπως λέει και ο (Υπουργός Οικονομικών) Χάρης Γεωργιάδης δεν τη χρειαζόμαστε”, αναφέρει.

“Ακόμα και αν δανειστούμε €400 εκατομμύρια, κτίζονται περισσότερα σχολεία με τα €12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ή με τα 100 εκατομμύρια κέρδη που θέλει να χαρίσει στους `επενδυτές`”, διερωτάται η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΤΗΚ.

Επίσης, διερωτάται “τι πρέπει να πιστέψουμε τις `δεσμεύσεις` του κ. Αναστασιαδη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις δηλώσεις του κ. Χάρη Γεωργιάδη ότι δεν είναι εισπρακτικό το θέμα αλλά εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης οικονομικής φιλοσοφίας, ή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι μας συμφέρει ο Στρατηγικός Επενδυτής”.

Σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΤΗΚ, ποτέ οι εργαζόμενοι στη Cyta “δεν είπαν αν θα ψηφίσουν ή όχι τους οποιουσδήποτε αλλά ζητούν από όλους να τοποθετηθούν τώρα ξεκάθαρα”.

“Αργότερα οι πολίτες θα κρίνουν τον καθένα και τη στάση που τήρησε”, καταλήγει.

Πηγή: KYΠΕ