Ο Υπ. Μεταφορών ενημέρωσε τον Πρόεδρο ΕΔΕΚ για το Ν/Σ για τον κυπριακό εναέριο χώρο

{loadposition ba_textlink}

Ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι στόχος του είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή και η ΕΔΕΚ, δια του κ. Σιζόπουλου, δήλωσε ότι θα μελετήσουν με ιδιαίτερη προσοχή το νομοσχέδιο όταν θα κατατεθεί επίσημα στην Βουλή, γιατί υπάρχει και πολιτική διάσταση.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά, «ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στη χώρα μας, να μειωθούν επιτέλους οι καθυστερήσεις, κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και εμάς αλλά και τους χρήστες του εθνικού μας εναέριου χώρου και επίσης να μπορέσει αυτή η υπηρεσία να λειτουργήσει σε ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον και να μπορέσει να κάνει πιο αποτελεσματικά τα καθήκοντα της».

«Εμείς είμαστε στη διάθεση της ΕΔΕΚ να απαντήσουμε οποιεσδήποτε ανησυχίες έχουν ή ερωτήσεις και επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι σήμερα μαζί μας βρίσκεται και αντιπροσωπεία από το Eurocontrol, οι οποίοι είναι εδώ για να απαντήσουν οποιεσδήποτε τεχνικές ερωτήσεις μπορεί να υπάρξουν», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η καθυστέρηση που έχουμε σήμερα είναι περισσότερο από δύο λεπτά.

«Μιλούμε πάντα για το μέσο όρο των καθυστερήσεων, ενώ ο στόχος που μας έχει τεθεί από το Eurocontrol είναι 0,3 λεπτά. Είμαστε πολύ πάνω από το στόχο που είχε τεθεί και αυτό σίγουρα δημιουργεί διάφορα προβλήματα, ακόμη και πολιτικής φύσεως. Όσον αφορά το στόχο που έχουμε με αυτό το νομοσχέδιο είναι να δημιουργηθεί μία εταιρεία η οποία θα ανήκει στο κράτος, αλλά θα έχει την ευελιξία να μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με διαφορετικό τρόπο, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι καθυστερήσεις. Δηλαδή, να μπορεί να προσλαμβάνει εύκολα πιο πολύ κόσμο, να αλλάξει ο τρόπος που δουλεύουν σήμερα οι ελεγκτές και όλα αυτά θα συντείνουν στο να μειωθούν οι καθυστερήσεις. Είναι ένα μοντέλο το οποίο έχει εφαρμοστεί σε πάρα πολλές χώρες με πολύ μεγάλη επιτυχία και πιστεύουμε ότι και στην δική μας περίπτωση θα πετύχει. Όλοι μας θέλουμε να μειωθούν οι καθυστερήσεις. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε.

Ο στόχος τους, είπε ο κ. Δημητριάδης, είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.

«Απ` εκεί και πέρα είναι θέμα της Βουλής να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα, αν θα προλάβουμε, δηλαδή, πριν να διαλυθεί η Βουλή ή αν θα γίνει με τη νέα Βουλή. Να κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα», πρόσθεσε.

Πηγή: KYΠΕ