Καταθέτει σήμερα ένας από τους βασικούς ανακριτές του ΣΑΠΑ στο Κακουργιοδικείο Πάφου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να προσαχθούν σήμερα εκ νέου οι 5 κατηγορούμενοι, Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Το δικαστήριο όρισε εκ νέου την υπόθεση για σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου .

Στην σημερινή δικάσιμο αναμένεται να παρουσιαστεί για κατάθεση ως μάρτυρας κατηγορίας το μέλος της ανακριτικής ομάδας λοχίας Γιάννος Κωνσταντίνου από τους βασικούς ανακριτές στην υπόθεση ΣΑΠΑ .

Στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Κώστα Λιασίδη, λογιστή που εργάζεται στο Δ. Πάφου από το 2012 και ανάμεσα στα καθήκοντα που εκτελεί είναι η προετοιμασία μισθολογίου των υπαλλήλων του Δήμου, του Σωτήρη Ζίγκα, που εργάζεται στο κτηματολόγιο και της Ιωάννας Παυλίδου πρωτοκολλητή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου .

Επίσης στην τελευταία δικάσιμο παρουσιάστηκαν τα παραδεκτά γεγονότα.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η κατηγορούσα αρχή εκπροσωπείται από τους Α’ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ