Λιλλήκας: “Το ‘success story’ της Κυβέρνησης είναι αυτό της φτώχειας και της μιζέριας”

{loadposition ba_textlink}

Η πολιτική της λιτότητας που ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση δεν θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη δυσπραγία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος έκανε λόγο για “success story της φτώχειας και της μιζέριας”.

Μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης του στη λαϊκή λαχαναγορά, στη Λεμεσό, και με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών “που αυτοδιαφημίζεται και χαίρεται να επαναλαμβάνει την ιστορία για success story και για ρυθμό ανάπτυξης του 1,5%, χωρίς να υπολογίζει το 2% του αποπληθωρισμού”, ο Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τον Χάρη Γεωργιάδη να επισκεφθεί τις λαϊκές αγορές “για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το success story της φτώχειας και της μιζέριας που έχει φέρει σε αυτόν τον τόπο με την πολιτική λιτότητας”.

Ας έρθει, συνέχισε, “να ακούσει τους παραγωγούς οι οποίοι δυσπραγούν, να ακούσει τους καταναλωτές οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν ή να αγοράσουν ακόμη και τα στοιχειώδη για να μπορέσουν να συντηρήσουν την οικογένεια τους”.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την άποψη πως η πολιτική της λιτότητας που ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση δεν θα φέρει την ανάπτυξη, “ούτε του χρόνου, ούτε τον άλλο χρόνο”, αλλά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη δυσπραγία και θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των νέων μας που θα μεταναστεύουν.

“Η ανάπτυξη θα έρθει όταν υπάρξει όραμα και όταν δημιουργηθούν πραγματικά ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις και αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι να δημιουργεί προϋποθέσεις που αποθαρρύνουν τους επενδυτές και κατά συνέπεια απομακρύνουν την ανάπτυξη”, συμπλήρωσε.

ΠτΔ, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να εγκαταλείψουν το μονοπώλιο διαχείρισης του Κυπριακού

Ο Γιώργος Λιλλήκας επέκρινε παράλληλα τη θέση του ΠτΔ και του Προέδρου του ΔΗΣΥ “που επαναλαμβάνουν τις τελευταίες μέρες ένα πολύ μεγάλο ψέμα, για να παραπλανήσουν τους Κύπριους πολίτες”, αφού, όπως είπε, επιχειρούν να πείσουν ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου συμμετέχουν στις τεχνικές επιτροπές που στηρίζουν τη διαπραγματευτική ομάδα, και κατά συνέπεια έχουν στη διάθεση τους τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου.

Προκάλεσε τον ΠτΔ και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να πουν δημόσια ποιός είναι ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Πολιτών στη διαπραγματευτική ομάδα, αφού όπως σημείωσε δεν υπάρχει εκπρόσωπος της Συμμαχίας Πολιτών, παρά το αίτημα που ο ίδιος έθεσε στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

“Επιμένουμε ότι πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας τα έγγραφα για να τα μελετήσουμε και δεν αποδέχομαι τη λογική των επισκέψεων στο Προεδρικό για να διαβάζουμε και να αποστηθίζουμε τα έγγραφα”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών επέκρινε την ενέργεια του ΓΓ του ΑΚΕΛ, όπως είπε, να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που ασκούν κριτική ή διαφωνούν με την πολιτική του Προέδρου στο Κυπριακό, να σταματήσουν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις, να είναι εποικοδομητικές και να καταθέτουν προτάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο.

“Για να καταθέτουμε προτάσεις θα πρέπει να έχουμε τα έγγραφα των συνομιλιών, εκτός κι αν ο κ.Κυπριανού εννοεί ότι θα πρέπει να στηριζόμαστε στις δηλώσεις του ΠτΔ ή στις δηλώσεις του κ.Ακιντζί και με βάση αυτές να καταθέτουμε προτάσεις”, είπε ο κ. Λιλλήκας, τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι υπεύθυνη και σοβαρή προσέγγιση.

Κάλεσε τον ΠτΔ, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ “αν θέλουν να υπάρξει συλλογικότητα στο Εθνικό Συμβούλιο, να εγκαταλείψουν το μονοπώλιο διαχείρισης του Κυπριακού, και να επιστρέψουν στη συλλογικότητα, γιατί το Κυπριακό δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός, ούτε και κομματική υπόθεση”.

Πηγή: KYΠΕ