Να στηρίξει την πρόταση για εισδοχή στα Δημ.Πανεπιστήμια και των μαθητών των ιδιωτικών

{loadposition ba_textlink}

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων χαιρετίζει την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για τον εναλλακτικό τρόπο εισδοχής στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου και καλεί τη Βουλή να την στηρίξει όταν τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας προς ψήφιση.

Η Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Υπουργό Παιδείας Κ. Καδή και τους συνεργάτες του “για την ορθή και δίκαιη απόφασή τους”, σημειώνοντας ότι “με αυτό τον αξιοκρατικό τρόπο, αποκαθίσταται η μέχρι σήμερα αδικία που υπήρχε, λύνεται επιτέλους οριστικά το χρόνιο πρόβλημα και το σημαντικότερο δίνεται η ευκαιρία και στα δικά μας παιδιά, να σπουδάσουν στον τόπο τους”.

“Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή με τη δύσκολη κατάσταση στην οικονομία μας, η απόφαση αυτή για κάποια παιδιά των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δεν είναι μόνο σημαντική αλλά και σωτήρια” προσθέτει.

Καλεί επίσης όλους τους Βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανεξαρτήτως κομματικής παρατάξεως να υποστηρίξουν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται σύντομα να τεθεί προς ψήφιση. “Με την αποφασιστικότητά τους θα επιλυθεί το επί σειρά ετών δίκαιο και ορθό αίτημα μας, το οποίο είχαμε επανειλημμένα θέσει ενώπιον τους”, συμπληρώνει.

Τέλος, καλεί “όσους αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν στενόκαρδα την εισδοχή μαθητών ιδιωτικών σχολείων στα δημόσια πανεπιστήμια να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και με εποικοδομητικό διάλογο να αντιδράσουν θετικά σε αυτή την προσπάθεια, η οποία αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της παιδείας του τόπου μας”.

Πηγή: KYΠΕ