Ο Γιαννάκης Λαζάρου και το δούλεμα «ψιλό γαζί»…

Ενώ καθημερινά απλοί πολίτες που χρωστούν πολύ μικρότερα έως και ασήμαντα ποσά στον Φόρο Εισοδήματος σύρονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται. Την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά βιώνουν και πολλοί πρώην επιχειρηματίες κάποιων ξεχασμένων ή ανενεργών εταιρειών, την ίδια στιγμή που παρατηρείται μια απίστευτη απάθεια όταν πρόκειται για μεγάλους οφειλέτες που χρωστούν κάτι εκατομμύρια…

Η «κωμωδία» με την λίστα Λαγκάρντ και με άλλες λίστες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προφανώς αφορούν ορισμένους που φαίνεται δεν έχουν κάποιο «μέσον» όπως για παράδειγμα ο εκδότης της εφημερίδας «Πολίτης», Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει βεβαιωμένα χρέη κάποιων εκατομμυρίων, αλλά κανείς δεν του χτυπά την πόρτα για να πληρώσει όσα οφείλει. Εκτός κι αν ο Γιαννάκης Λαζάρου δεν γνωρίζει την διεύθυνση του Γιάννη Παπαδόπουλου….

Η «24» σας δίνει 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα επιχειρηματιών της Λευκωσίας που σύρθηκαν στα δικαστήρια και καταδικάστηκαν για χρέη προς τον Φόρο Εισοδήματος.

  1. Ο επιχειρηματίας Ξ.Λ., ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων, χρωστούσε το ποσό των 2.100 ευρώ και όταν δήλωσε αδυναμία πληρωμής, οδηγήθηκε στα δικαστήρια, καταδικάστηκε και είναι υποχρεωμένος να πληρώσει όχι μόνο τον φόρο αλλά κι ένα πολύ «όμορφο» πρόστιμο, που κάνει την οικονομική του κατάσταση ακόμα χειρότερη.
  2. Η 67χρονη Ε.Κ. που είχε δηλωθεί στα μητρώα ως Διευθύντρια εταιρείας εισαγωγών δώρων και η οποία είναι ανενεργή εδώ και 6 περίπου χρόνια, πηγαινοέρχεται σε δικηγόρους και δικαστήρια χωρίς να βρίσκει λύση. Το ποσό που της καταλογίζεται στον Φόρο Εισοδήματος είναι της τάξης των 910.34 σεντ!

Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Λαζάρου είτε εκτελεί «εντολές» να μην πειράξει ορισμένους μεγάλους οφειλέτες, είτε δεν είναι ικανός. Επειδή όμως όλοι στην ίδια χώρα ζούμε και γνωρίζουμε πολύ καλά πως λειτουργούν ορισμένα πράγματα, είμαστε βέβαιοι πως ισχύει το πρώτο. Βλέπεται έρχονται εκλογές, υπάρχει και η συζήτηση  για την επίλυση του Κυπριακού και επομένως η κυβέρνηση χρειάζεται οπωσδήποτε στήριξη, την οποία η εφημερίδα «Πολίτης» και ο Γιάννης Παπαδόπουλος δίνουν αφειδώς. Την στήριξη βέβαια στα συγκεκριμένα 2 θέματα ζήτησε με παρέμβασή του στον Γιάννη Παπαδόπουλο και αρχηγός μεγάλου κόμματος! Το αντάλλαγμα σ’ αυτή την στήριξη την γνωρίζουμε πολύ καλά. Μια καθημερινή ματιά στην αρθρογραφία της εφημερίδας και στις εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού «Πολίτης 107.6 FM» θα σας πείσει…

Δυστυχώς επειδή δεν ζούμε και στο πλέον ευνομούμενο κράτος γι’ αυτό και παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Δημόσιοι λειτουργοί που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους, απλώς δεν την κάνουν. Κι αν ρωτήσετε κάποιον γνωστό σας στο Φόρο Εισοδήματος για την συγκεκριμένη περίπτωση, θα σας πει ότι η απάντηση είναι μόνο μία: Γιαννάκης Λαζάρου! Ούτε όμως και ο κατά τα άλλα «λαλίστατος» υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δεν έχει κάνει το παραμικρό για το συγκεκριμένο θέμα των μεγάλων οφειλετών. Προφανώς ο πολιτικός προϊστάμενος του Γιαννάκη Λαζάρου έχει πάρει «γραμμή» από το Προεδρικό και σφυρίζει αδιάφορα.

Μέχρι πότε ο Γιαννάκης Λαζάρου θα κρατά στα συρτάρια του την υπόθεση φοροαποφυγής του Γιάννη Παπαδόπουλου και μέχρι πότε θα παραμένει ο ίδιος στο απυρόβλητο; Γιατί αν συνεχίσει η ίδια κατάσταση να ψάξουμε κι εμείς να βρούμε κάποιο κόμμα ή κάποιο «κουμπάρο» να εξυπηρετηθούμε όσοι χρωστάμε στην Κυπριακή Δημοκρατία…  

 

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!