ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ: Απαράδεκτη καθυστέρηση στην πληρωμή των ανεργιακών επιδομάτων

{loadposition ba_textlink}

Η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ με σημερινή ανακοίνωση της θεωρεί απαράδεκτη τη σοβαρή καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην πληρωμή των ανεργιακών επιδομάτων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνεργοι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη διαβίωση τους.

Όπως αναφέρεται, σε συνέλευση των ωρομισθίων εποχικών εργατών μελών ΣΕΚ που έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2016 στη ΣΕΚ Λεμεσού, οι άνεργοι που απασχολούνται ως εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των ανεργιακών επιδομάτων.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι υπογράφουν ως άνεργοι για τρίτο συνεχή μήνα δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα καμιά πληρωμή από το Υπουργείο Εργασίας, προστίθεται.

Η Συνέλευση, συνεχίζει η ανακοίνωση, υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητώντας την άμεση ρύθμιση του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Η Συνέλευση των εποχικών εργατών συζήτησε παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και εξουσιοδότησαν την ηγεσία της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ να προχωρήσει σε διάλογο με την κυβέρνηση για την προώθηση τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ