Παγκύπριο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 2015-2016

{loadposition ba_textlink}

Ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας διοργάνωσε τον πέμπτο γύρο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Motocross στην πίστα ΜΧ-PRO παρά το χωριό Ποταμιά. Ένας θεσμός που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει το Monster Energy και σε κάθε γύρο προσφέρει ανεπανάληπτο θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αγώνας στον οποίο τα φαβορί πρόσθεσαν και ακόμα περισσότερες νίκες στο ενεργητικό τους όμως τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά τους τίτλους σε κάθε κατηγορία.
Στην κατηγορία ΜΧ1 ο αθλητής της Monster Energy Ανθούλης Χαραλάμπους εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του πρωτοπόρου Γιώργου Παπαλοίζου ύστερα από τον τραυματισμό του στον προηγούμενο αγώνα. Κατάφερε να φύγει από τον αγώνα παίρνοντας δύο νίκες και το απόλυτο των 50 βαθμών παρά το ότι είχε να αντιμετωπίσει τους εντυπωσιακούς Σάββα και Τσαγγαρά. Ο Σάββα πήρε δύο δεύτερες θέσεις ενώ από 41 βαθμούς πήραν οι Λάμπρος και Χρίστος Τσαγγαράς.

Με δύο καθαρές νίκες έφυγε από τον αγώνα και ο Μιχάλης Πάμπουκας διατηρώντας την πρωτοπορία στην κατηγορία ΜΧ2. 44 Βαθμούς μάζεψε ο Ανδρέας Ανδρέου με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση ενώ στους 39 ήταν ο Λένος Παπαλοϊζου .
Εντυπωσιακές μάχες στην κατηγορία ΜΧ3 περιλαμβάνει αθλητές ηλικίας 26 μέχρι 34 χρόνων. Λεωνίδας Κοντού, Γιάννος Γεωργίου και Νεόφυτος Κανάρη έδωσαν μάχη και στα δύο χίτ όμως ήταν ο Κοντού που έφυγε με δύο νίκες και πενήντα βαθμούς. Ο Γεωργίου ήταν δεύτερος αφού μάζεψε 43 βαθμούς ενώ ένα βαθμό λιγότερο κατάφερε να πάρει ο Χρίστος Δημητρίου. Αντίθετα, ο Κανάρη έμεινε τέταρτος παρά το ότι οδήγησε σε κάποια στιγμή και τις δύο κούρσες. . Στην ανοικτή σε κυβικά κατηγορία ΜΧ3 Over – που περιλαμβάνει αθλητές άνω των 35 χρόνων – οι Κοσμάς Βασιλείου και Σπύρος Ηλία πήραν από 48 βαθμούς κερδίζοντας από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση. Δύο τρίτες θέσεις και 42 βαθμούς για τον Jonathan Haden που πήρε και για λίγο την πρωτοπορία στο πρώτο χιτ.
Στην ανοικτή σε κυβικά κατηγορία ΜΧ4 ο Χρύσανθος Γεωργίου κατάφερε να πάρει δύο καθαρές νίκες και να αυξήσει ακόμα περισσότερο την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα. Δύο δεύτερες θέσεις για τον Ανδρέα Ιωάννου ενώ τον ακολούθησε με 41 βαθμούς ο Αδάμος Μανώλη. Μεγάλος συναγωνισμός και στις κατηγορίες των μικρών. Στην MX65 ο Γιώργος Τσαγγαράς κέρδισε το πρώτο χιτ ενώ παρά την πτώση του κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στο δεύτερο χιτ. Εκεί όπου τη νίκη πήρε ο Σπύρος Γιάγκου ενώ ο Αντώνης Γεωργίου είχε την τρίτη καλύτερη συγκομιδή βαθμών με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση.
Στην ΜΧ85 ο Άριστος Γεωργίου συνέχισε ακάθεκτος τη νικηφόρα πορεία του παίρνοντας ακόμα δύο πρώτες θέσεις. Ο Νεόφυτος Τσαγγαράς τον ακολούθησε με δύο δεύτερες θέσεις ενώ δύο τρίτες πήρε ο Κυριάκος Μαυρονικόλας.
Ο επόμενος γύρος θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου από τη Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Μοσφιλωτής στην ομώνυμη πίστα. Θυμίζουμε ότι το φετινό πρωτάθλημα motocross αποτελείται από οκτώ αγώνες αντί επτά που ήταν πέρυσι.