Συλλυπητήρια Ομήρου στον Αιγύπτιο ομόλογό του για Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι

{loadposition ba_textlink}

Προικισμένο διπλωμάτη που εργάστηκε ακούραστα για να προωθήσει τις αρχές που κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ήταν ο Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, όπως αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ali Abdel-Aal, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «ο κ. Ομήρου εξέφρασε στο μήνυμά του τη θλίψη των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαβιβάζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Βουλής προς το φίλο λαό της Αιγύπτου, την πολιτική ηγεσία του, καθώς και την οικογένεια του εκλιπόντος».

«Ο Boutros Boutros-Ghali, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος Αραβας, ο οποίος ηγήθηκε του ΟΗΕ σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο γεμάτη προκλήσεις», αναφέρεται.

Ήταν, προστίθεται, «ένας προικισμένος διπλωμάτης που εργάστηκε ακούραστα για να προωθήσει τις αρχές που κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ. Ομήρου επισήμανε επίσης ιδιαίτερα, το ενδιαφέρον και τη συμβολή του Boutros Boutros-Ghali στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ