Τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη (vids)

 

{loadposition ba_textlink}

Στη γειτονιά των αγγέλων… γρατζουνάει πλέον την κιθάρα του ο Παντελής Παντελίδης, τον οποίο συνόδευσαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην τελευταία του κατοικία η οικογένειά του, φίλοι, συνάδελφοι και χιλιάδες θαυμαστές του.

Η σορός του τραγουδιστή τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα. Η εξόδιος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι του Σαββάτου και η σορός του τραγουδιστή, που σκοτώθηκε σε τροχαίο την Πέμπτη, μεταφέρθηκε στις 15.30 στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Γονείς, συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του, τον συνοδεύσαν με πόνο και θλίψη στην τελευταία του κατοικία.

Ήταν όλοι τους εκεί για να τον αποχαιρετήσουν στο μακρινό του ταξίδι για τη «γειτονιά των αγγέλων».

Η φιλαρμονική μπάντα του δήμου, συνόδευσε τη σορό του Παντελίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, παίζοντας δική του μουσική και συγκεκριμένα το τραγούδι «Είχα κάποτε μια αγάπη». Ο κόσμος που έφτασε από το πρωί για να πει το τελευταίο αντίο στον τραγουδιστή, δεν σταμάτησε να χειροκροτεί.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Αθηνά, η οποία έφθασε υποβασταζόμενη και σχεδόν λιπόθυμη, ψελλίζοντας «παιδί μου, πού πας παιδί μου;».

Η γαλανόλευκη σκέπασε το φέρετρο του Παντελίδη

Σε ένδειξη τιμής για την πολύχρονη παρουσία του στο Πολεμικό Ναυτικό, αποφασίστηκε ο Παντελής Παντελίδης να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία με τη γαλανόλευκη να σκεπάζει το φέρετρό του.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού, τιμητικό άγημα από τους συμμαθητές του στη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ΣΜΥΝ παρίστατο στην κηδεία του τραγουδιστή και μετέφερε το φέρετρο.

Πηγή: Zoogla.gr