Συμφωνίες δανείου και εγγυήσεων €150 εκ. υπογράφουν αύριο ΥΠΟΙΚ και Αντιπρόεδρος ΕΤΕπ

{loadposition ba_textlink}

Συμφωνίες δανείου και εγγύησης ύψους €150 εκατομμυρίων θα υπογράψουν αύριο, Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Τζόναθαν Τέιλορ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει αύριο επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Τέιλορ, ο οποίος θα συνοδεύεται από άλλους αξιωματούχους της ΕΤΕπ, με αρμοδιότητες χρηματοδοτήσεων για την Κύπρο, θα έχουν σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Οικονομικών με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΕΤΕπ και τις δραστηριότητες της Τράπεζας στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών για στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

Αύριο στις 12:00 στην Αίθουσα πολλαπλής χρήσης του ΥΠΟΙΚ ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Τέλορ θα υπογράψουν Συμφωνίες Δανείου και Εγγύησης ύψους €100 εκ. με την Τράπεζα Κύπρου, €20 εκ. με την RCB, €15 εκ. ευρώ με την Cyprus Development Bank (CDB) και €15 εκ. ευρώ με την USB Bank για χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-Caps) στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της χρηματοδότησης της ΕΤΕπ στην Κύπρο την τελευταία πενταετία (2011-2015) ανήλθε στο €1,31 δισ.

Πηγή: KYΠΕ