Σύσκεψη για την αναβάθμιση των Δημοτικών Μπάνιων στην Πάφο

{loadposition ba_textlink}

Η προσπάθεια πολλών παραγόντων στην Επαρχία Πάφου για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και πλέον χρειάζεται να παρθούν δραστικές αποφάσεις για να ξανακερδίσουμε ως επαρχία τους χαμένους μας τουρίστες και να τους κάνουμε να σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά να επιλέξουν την Πάφο για τις διακοπές τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Χειμερινοί Κολυμβητές.

Τα Δημοτικά Μπάνια με τις παροχές που προσφέρουν και τη φήμη που έχουν αποκτήσει από τις πολλές και ιδιαίτερα πρωτοποριακές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές, του Σωματείου “Βρυσούθκια Κέλπετρη”, αποτελούν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και την
προμετωπίδα για προσέλκυση εκείνων του τουριστών, οι οποίοι θα δώσουν στην πόλη μας την “οικονομική ανάσα” που χρειάζεται.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Ολύμπιος Ιωαννίδης από τον ΚΟΤ, ο Άθως Ανθίμου από την Ηλεκτρομαγνητική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου, ο Νάσος Χατζηγεωργίου εκ μέρους της ΕΤΑΠ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου), ο Κώστας Λοϊζου και η Ελισάβετ Σαββίδη από την Επαρχιακή Διοίκηση, ο Χρυσόστομος Χριστοδούλου και ο Γιαννάκης Ηλία από τη Λιμενική Αστυνομία, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου Νίκος Σιμιλλίδης, ο επιθεωρητής του Δήμου Πάφου Πάμπος Χαραλάμπους, ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης και ο Χρίστος Μαυρομμάτης, εκπρόσωπος των Ναυαγοσωστών.

Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης αναφέρθηκε στα έργα που σχεδιάζονται για τα Δημοτικά Μπάνια και είπε πως οι Χειμερινοί Κολυμβητές χαιρετίζουν την εισήγηση των διαφόρων εμπλεκομένων για δημιουργία ενός πάρκου θαλάσσιας ζωής στα Δημοτικά Μπάνια.

Με αυτό τον τρόπο αφενός θα αποκτήσουμε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό που πλέον ζητά αυτές τις διευκολύνσεις για τις διακοπές του και αφετέρου με τα έργα που θα γίνουν θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο μια παραλία, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν για την επαρχία μας, όπως είπε.

Ο κ. Ιεροκηπιώτης εκτίμησε επιπρόσθετα πως με καλή θέληση από όλους μερικά μικρά προβλήματα που εντοπίσθηκαν στη σύσκεψη θα ξεπερασθούν, όπως η προσθήκη ακόμη ενός ναυαγοσώστη επειδή θα επεκταθεί η περιοχή λουομένων και θα μετακινηθούν πιο μέσα οι σημαδούρες.

Θα πρέπει ως επαρχία, συνέχισε, να κάνουμε ένα σπουδαίο έργο πριν να μας προλάβει, να το κάνει για άλλη μια φορά κάποια άλλη επαρχία, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ