Στη Βουλή σύντομα το νομοσχέδιο για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

{loadposition ba_textlink}

Για το νομοσχέδιο που μεταρρυθμίζει τη λειτουργία του τμήματος εναέριας κυκλοφορίας που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, καθώς και για τα θετικά αποτελέσματα επαφών με το Ιράν, ενημέρωσαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης και η ομάδα του τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκαναν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Προηγήθηκε κοινή συνάντησή τους με το Διευθυντή του Eurocontrol Joe Sultana.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι τους ενημέρωσε για ένα θέμα που αφορά την μεταρρύθμιση του κράτους και για το οποίο «θα είμαστε σύντομα έτοιμοι να προχωρήσουμε».

«Αυτό το θέμα ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια την κυπριακή κοινωνία και αφορά τον τρόπο βελτίωσης της λειτουργίας της εποπτείας του εναέριου μας χώρου», είπε, προσθέτοντας ότι «έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας πιο ευέλικτης δομής με τη οποία θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, «σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και αυτό που επιθυμούμε είναι να κάνουμε μια ενημέρωση στα κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε να είναι ενήμεροι όταν θα έρθει η ώρα να το εγκρίνουν».

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα της επικαιρότητας στα πλαίσια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών «για την ενημέρωση που είχαμε για την σωστή απόφαση της Κυβέρνησης και τη σωστή προετοιμασία για μετατροπή του τμήματος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε μια κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου».

«Χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί σ` αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», είπε.

Πιστεύουμε, πρόσθεσε, «ότι με αυτό το μοντέλο θα λύσουμε και τα διαχρονικά προβλήματα που είχαμε στις καθυστερήσεις που κόστιζαν οικονομικά, αλλά και στα θέματα ασφάλειας πτήσεων και υπερπτήσεων».

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως ο ΔΗΣΥ «θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια».

«Χαιρόμαστε που παρατηρούμε την κυβέρνησή μας να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στα μεγάλα ζητήματα», συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι «πέραν της σταθεροποίησης της οικονομίας, βλέπουμε σιγά – σιγά, με μελετημένο τρόπο, πολλά διαχρονικά προβλήματα να παίρνουν το δρόμο της επίλυσης και μεταρρυθμίσεις να λαμβάνουν χώρα σε όλα ανεξαιρέτως τα Υπουργεία».

Σε σχέση συγκεκριμένα με το Υπουργείο Μεταφορών είπε ότι «παρατηρούμε ότι ξεκίνησε και είναι προς το τέλος η διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών για διαχείριση του λιμανιού της Λεμεσού».

Αναφέρθηκε ξανά στο θέμα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, λέγοντας ότι «μετά από 16 χρόνια έχουμε κάτι συγκεκριμένο και με τους εργαζόμενους να συμφωνούν».

«Παρακολουθώ τις ενέργειες σας για το θέμα του εκσυγχρονισμού των ταχυδρομικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, «έτσι θέλουμε να λειτουργούμε ως κράτος. Να κάνουμε τις αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι στη συνάντηση έτυχε ενημέρωσης και από τον Γενικό Διευθυντή Αλέκο Μιχαηλίδη «με τα καλά νέα που έφερε από το Ιράν».

«Είναι η ευκαιρία να ενισχύσουμε τη θέση μας», είπε. Υπενθύμισε ότι «η Κύπρος φιλοξενούσε ιρανικά πλοία υπό κυπριακή σημαία, λόγω των γνωστών προβλημάτων του εμπάργκο έφυγε ο ιρανικός στόλος».

«Μας ενημέρωσε για τα καλά νέα ότι άρχισαν τις προετοιμασίες για να επαναφέρουν ιρανικά πλοία του εμπορικού στόλου κάτω από την κυπριακή σημαία», ανέφερε. Ως επίσης, συνέχισε, «και το ενδιαφέρον εταιρειών για να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της πλοιοδιαχείρισης».

Απευθυνόμενος στον κ. Δημητριάδη του είπε ότι «πιστεύουμε Υπουργέ στον τόπο μας. Συνεχίστε με πιο έντονο τρόπο τις μεταρρυθμίσεις και έχετε την στήριξή μας, όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε». Την Κύπρο, πρόσθεσε, «θα την αλλάξουμε και θα δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο για τα παιδιά μας».

Πηγή: KYΠΕ