Στέλλα Μισιαούλη: “Η ανάπλαση της λεωφόρου Τσερίου είναι αναγκαία”

{loadposition ba_textlink}

Σε σημερινή της δήλωση αναφορικά με την αναγκαιότητα της ανάπλασης της λεωφόρου Τσερίου η Στέλλα Μισιαούλη Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις και Αναπληρώτρια Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών αναφέρει ότι “Η κατάσταση του δρόμου παραμένει επικίνδυνη. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν 4 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, τα σπίτια πλημυρίζουν λόγω έλλειψης υποδομής, είναι ανεπαρκής ο φωτισμός, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και πολλά άλλα που συνθέτουν την επικινδυνότητα του.”

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή :

“Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που παρεβρέθηκαν στη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών η εκτέλεση του έργου είναι αναγκαία. Η κατάσταση του δρόμου παραμένει επικίνδυνη. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν 4 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, τα σπίτια πλημμυρίζουν λόγω έλλειψης υποδομής, είναι ανεπαρκής ο φωτισμός, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και πολλά άλλα που συνθέτουν την επικινδυνότητα του.

Για εμάς του ΑΚΕΛ, είναι ακατανόητο ο Υπουργός Εσωτερικών και το Τμήμα Πολεοδομίας να επιμένουν στο σχεδιασμό του δρόμου που έγινε πριν 10 χρόνια δίχως να λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά κυκλοφοριακά προβλήματα και την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής των τελευταίων χρόνων.

Ως ΑΚΕΛ δεν δεχόμαστε με κανένα τρόπο την ευθύνη που μας επιρρίπτει ο Υπουργός Εσωτερικών για το ότι δεσμεύτηκε το κονδύλι από τη Βουλή στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016 και δεν μπορεί να γίνει το έργο. Να θυμίσουμε ότι ο λόγος που δεσμεύτηκε το κονδύλι, πέραν του ότι ο υφιστάμενος σχεδιασμός επηρεάζει τη βιωσιμότητα των εμπορικών καταστημάτων του δρόμου και κατ΄επέκταση των οικογενειών τους, δεν συνάδει ούτε με τα σύγχρονα πρότυπα βιώσιμης κινητικότητας που προωθεί σήμερα το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σε συνεργασία με τον Κλάδο Βιώσιμης Κινητικότητας του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Καταλαβαίνουμε την επιμονή του κυρίου Χάσικου για την εκτέλεση του έργου αλλά δεν καταλαβαίνουμε την επιμονή του για μη εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού με τον οποίο συμφωνούν το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, το ΕΤΕΚ, οι κάτοικοι, ο Σύνδεσμος Παραπληγικών και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.”