Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να απασχολήσουν θέματα που άπτονται των προτάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Μεταρρύθμιση της ΕΕ, ενόψει και της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Κατά τη Σύνοδο θα γίνει αξιολόγηση της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Ειδικότερα, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη δημιουργία κομβικών σημείων (hot spots) σε Ιταλία και Ελλάδα, η στήριξη της ΕΕ προς την Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων (εφαρμογή σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας), η ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην οδό των δυτικών Βαλκανίων.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Αγκελα Μέρκελ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 19 Φεβρουαρίου.