Γ. Εισαγγελέας: “Συνελήφθησαν και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι οι Μπουλούτας και Φόρος”

{loadposition ba_textlink}

Στην αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παρουσιάστηκαν αυτοβούλως οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος, οι οποίοι αφού συνελήφθησαν, ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου τους από την Ελλάδα, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο υψηλόβαθμων στελεχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, όταν παρέλειψαν να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για σκοπούς παραπομπής τους στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε σχέση με την πρώτη ποινική υπόθεση της Τράπεζας. Την Τετάρτη είχαν εκδοθεί εναντίον τους και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης κατόπιν σχετικού αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα σε επαρχιακό Δικαστή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι οι Μπουλούτας και Φόρος “παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και συνελήφθησαν κατ` εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν στην Κύπρο”.

Όπως είπε, τα δύο στελέχη της πρώην Λαϊκής δεν συγκατατέθηκαν στο να παραδοθούν στις κυπριακές αρχές οπότε το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα οριστεί για ακρόαση ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών. Ανέφερε, επίσης, ότι αποφασίστηκε όπως οι δύο εκζητούμενοι από τις κυπριακές αρχές μην τεθούν υπό κράτηση, ενώ τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου τους από την Ελλάδα.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι για όλη τη διαδικασία που αφορά στην εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης υπάρχει μια προθεσμία μέχρι 60 ημερών με δυνατότητα παράτασης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για ακόμη 30 ημερών.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να αναβάλει τη διαδικασία παραπομπής των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο για τις 18 Μαρτίου στις 9 το πρωί προκειμένου να δοθεί χρόνος για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.

Σημειώνεται ότι οι άλλοι δύο Κύπριοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου εμφανίστηκαν κανονικά στο δικαστήριο και υπέγραψαν εγγυήσεις για εξασφάλιση της παρουσίας τους στην επόμενη δικάσιμο.

Όλοι κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, για παραπλανητικές δηλώσεις, για συνωμοσία για την διάπραξη κακουργήματος και για τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.

Πηγή: KYΠΕ