Το ΑΚΕΛ κατηγορεί Κυβέρνηση για αποκοπή «μικρής επιταγής» από χαμηλοσυνταξιούχους

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής, επέκρινε την Κυβέρνηση ότι απέκοψε μέρος ή ολόκληρο το ποσό της συμπληρωματική σύνταξης που έπαιρναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι λόγω του υπολογισμού στα εισοδήματά τους της 13ης σύνταξης.

Όπως είπε, μετά τον υπολογισμό των τόκων και του ποσού από την επιδότηση του ΚΟΑΠ στα εισοδήματά τους, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που εντάχθηκαν στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) υπέστησαν νέο πλήγμα στις αρχές του 2016. Ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι το Υπουργείου Εργασίας υπολόγισε στα εισοδήματά τους την 13η σύνταξη, με αποτέλεσμα να τους κοπεί μέρος ή και ολόκληρο το ποσό που λάμβαναν από τη συμπληρωματική τους σύνταξη, τη λεγόμενη μικρή επιταγή.

«Η λογική της παραχώρησης της 13ης σύνταξης είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών των δικαιούχων λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς. Είναι αδιανόητο από τη μια να τους παραχωρείται η 13η σύνταξη και από την άλλη αυτή να τους αφαιρείται σταδιακά», ανέφερε.

«Δυστυχώς έχουμε επαληθευτεί ως ΑΚΕΛ. Η επαναστατική μεταρρύθμιση του ΕΕΕ, το νέο μοντέλο κοινωνικής πρόνοιας που με στόμφο διακήρυξε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος, μειώνοντας τα πραγματικά εισοδήματα των πιο φτωχών και αδύνατων στρωμάτων του πληθυσμού μας», ανέφερε.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να σταματήσει την ανάλγητη πολιτική της και να διορθώσει «το μέγα σφάλμα» που έχει διαπράξει.

Πηγή: KYΠΕ