Τριήμερο εμπειριών για τον Κύπριο πιλότο της SMP Racing Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στην Ισπανία

{loadposition ba_textlink}

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο Κύπριος πιλότος της ρωσικής SMP Racing έστειλε πολύ θετικά μηνύματα στη διάρκεια του διήμερου δοκιμαστικού, γράφοντας μέχρι και δεύτερο χρόνο (το πρωί της Κυριακής). Επίτευγμα σημαντικό, αν αναλογιστούμε ότι ορισμένοι από τους 15 οδηγούς που μετείχαν στο τεστ, είχαν οδηγήσει ξανά στην Motorland, ενώ οι πλείστοι είτε μετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα, είτε είχαν μετάσχει προηγουμένως σε άλλες δοκιμές με μονοθέσιο Formula 4.

«Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος. Και οι άνθρωποι της ομάδας μου είπαν ότι δεν περίμεναν στην πρώτη επαφή με το μονοθέσιο να πετύχω μέχρι και δεύτερο χρόνο» δήλωσε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε πως «φυσικά στόχος του δοκιμαστικού δεν ήταν οι χρόνοι, ούτε έχουμε πετύχει κάτι. Πήγα εκεί για εξοικείωση με το αυτοκίνητο και για να κάνω πολλές δοκιμές, ώστε να βρούμε σωστές ρυθμίσεις ενόψει του πρωταθλήματος. Έχουμε δρόμο να διανύσουε».

Ο Τζιωρτζής είχε την ευκαιρία το απόγευμα της Κυριακής (14/2) να οδηγήσει σε βρεγμένο οδόστρωμα, πρώτη φορά στην καριέρα του με μονοθέσιο formula. «Ήταν το καλύτερο σημείο του διημέρου, διότι πλέον έχω και την εμπειρία της οδήγησης σε βρεγμένο» εξηγεί. Σχετικά με το μονοθέσιο λέει πως «είναι πιο δύσκολο από αυτά που είχα συναντήσει σε δοκιμές στην ευρωπαϊκή Formula 3 αλλά και στο πρωτάθλημα Formula Masters της Ρωσίας. Επίσης, οι σχέσεις στο κιβώτιο αλλάζουν με πεταλούδες πίσω από το τιμόνι, όχι με μοχλό».

Πριν πάει στην Αραγονία ο Τζιωρτζής πέρασε από το εργαστήρι της SMP Racing στο Μοντμελό, έξω από τη Βαρκελώνη, όπου έγιναν οι μετρήσεις για την κατασκευή του αγωνιστικού καθίσματος, το οποίο θα είναι κομμένο και ραμμένο ακριβώς στα μέτρα του.

«Πέρα από τους χορηγούς, θέλω να ευχαριστήσω και την ομάδα, την SMP Racing, για την ευκαιρία που μου δίνει να τρέξω σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πιστοποιημένο από την FIA» δηλώνει ο 19χρονος πιλότος και προσθέτει πως «τα πάντα το δοκιμαστικό λειτούργησαν άψογα αφού ο επαγγελματισμός διακρίνει κάθε κίνηση των ανθρώπων της ομάδας. Είναι πολύ οργανωμένοι. Ειδικά ο αρχιμηχανικός μου, ήταν κοντά συνέχεια, εξηγώντας μου τα πάντα για το μονοθέσιο».

Τώρα ο Βλαδίμηρος θα συνεχίσει, όπως αναφέρεται, τις προπονήσεις στο γυμναστήριο και την πίστα των καρτ, αναμένοντας το επόμενο δοκιμαστικό, ενόψει της έναρξης της σεζόν στο Σότσι, η οποία έχει μετατεθεί για τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πηγή: KYΠΕ