Τσαβούσογλου: “Μας ικανοποιεί που ο Κέρι βλέπει τώρα αναξιόπιστο το YPG”

{loadposition ba_textlink}

Ικανοποίηση εκφράζει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι κατά την οποία ο Αμερικανός Υπουργός τού είπε πως το YPG είναι αναξιόπιστο.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Τιφλίδα, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “τελικά όσο αντιφατικές δηλώσεις και να έρχονται από την Αμερική, είναι σημαντική εξέλιξη που άρχισε να καταλαβαίνει σε αυτό το θέμα” και πρόσθεσε: “Τουλάχιστον μας ικανοποίησε χθες που ακούσαμε τουλάχιστον ότι άλλαξαν οι απόψεις του Τζον Κέρι έστω και μερικώς στο θέμα του YPG”.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε πως οι αποδείξεις που έχουν στα χέρια τους είναι πως τα άτομα που έκαναν την επίθεση έχουν σχέση με το ΡΚΚ και το PYD. “Εμείς από την αρχή λέγαμε ότι δεν έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους το YPG, PYD και το PKK και τονίσαμε ότι αυτό πρέπει να γίνει καλά αντιληπτό από τη διεθνή κοινότητα”, είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Όπως ανέφερε, το μεγαλύτερο λάθος είναι ενώ γίνεται αγώνας εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Έλ Νούσρα, ταυτόχρονα να προσδένεται κανείς στη ζώνη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. “Η κάθε σχέση με τις τρομοκρατικές οργανώσεις είναι πιο επικίνδυνη και από το λύκο στο παραμύθι με την Κοκκινοσκουφίτσα”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Πηγή: KYΠΕ