A. Νεοφυτου:”Πλούτος μας είναι οι νέοι μας και σε αυτούς πρέπει να στηριχθούμε”

{loadposition ba_textlink}

Ο μεγάλος μας πλούτος είναι οι νέοι μας και σε αυτούς πρέπει να στηριχθούμε, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε το Λύκειο Απ.Λουκά Κολοσσίου και συνεχάρη τους συντελεστές του έργου “Immigrants” που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της γκαλερί Saatchi του Λονδίνου “2016 Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize”.

Ο κ.Νεοφύτου είπε πως “αυτή είναι η Κύπρος, η Κύπρος της ευαισθησίας, η Κύπρος της επιτυχίας” και πρόσθετε πως το σχολείο έκανε περήφανη όλη την Κύπρο, γιατί “στείλατε ένα μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ότι ο λαός μας που βίωσε τις τραγικές εμπειρίες του 74`, την κατοχή και την προσφυγιά, ξέρει να συμπαραστέκεται και να έχει αισθήματα συναντίληψης και αλληλεγγύης με αυτά που βιώνουν σήμερα χιλιάδες και εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία”.

Με πενιχρά μέσα αλλά μεγάλη καρδιά, συνέχισε, τα 40 παιδιά που συμμετείχαν στο έργο και η καθηγήτρια τους, κατάφεραν να πάρουν το πρώτο βραβείο μέσα από 22 χιλιάδες άλλα ανταγωνιστικά έργα. “Τί να πούμε, υποκλινόμαστε με σεβασμό”, συμπλήρωσε.

Αυτά είναι τα πρότυπα για την Κύπρο, είπε, “να φύγουμε από τη μιζέρια, τα μικρά που μας ταλαιπωρούν και να κοιτάξουμε μπροστά με τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε” και τόνισε πως ο μεγάλος μας πλούτος είναι οι νέοι μας και σε αυτούς πρέπει να στηριχθούμε “και θα κάνουμε το παν να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος, να ξαναδημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική για εσάς”.

Παράλληλα, ο κ.Νεοφύτου ανακοίνωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα οργανώσει μαζί με το Ινστιτούτο Πολιτισμού ειδική εκδήλωση για να τιμήσει όλους τους συντελεστές ξεχωριστά, αλλά και την πρωτοβουλία του κόμματος, όπως το έργο εκτεθεί στο ευρωκοινοβούλιο.

“Ήδη σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ευρωβουλευτής (Λευτέρης Χριστοφόρου), απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και του ζητούμε όπως διευθετηθεί μια τελετή στο Ευρωκοινοβούλιο όπου και το έργο θα εκτεθεί αλλά και θα είναι εκεί και τα 40 παιδιά και το οποιοδήποτε κόστος και το ευρωκοινοβούλιο να μην τα αναλάβει, θα τα αναλάβει ο ΔΗΣΥ”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια, εικαστικός, Πόπη Νικολάου, εξέφρασε τη συγκίνηση της για την ανταπόκριση που το έργο “Μετανάστες” είχε όλο αυτό το διάστημα και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια.

” Προσπαθώ πάντα να κάνω έργα που απασχολούν την κοινωνία και στα στείλω ένα μήνυμα στα παιδιά για το τί συμβαίνει και αισθάνομαι ότι το βασικότερο πρόβλημα που μαστίζει τον κόσμο αυτό το διάστημα είναι το προσφυγικό και οι άνθρωποι που χάνουν τις ζωές τους στη θάλασσα”, πρόσθεσε.

Αυτή η μεγάλη ομάδα, συνέχισε, έγινε στο τέλος μια γροθιά για να δοθεί αυτό το μήνυμα προς τα έξω, από ένα απλό έργο ενός δημόσιου σχολείου.

Εξάλλου η Αννίτα Γιαννή, εκ μέρους των μαθητών, ανέφερε ότι “το μήνυμα που θέλαμε να μεταδώσουμε βγήκε προς τα έξω. Θέλουμε να ταρακουνήσουμε τον κόσμο για μια παγκόσμια ειρήνη και να σταματήσουν να χάνονται άδικα ζωές, για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο βρίσκεται στα χέρια μας”.

Ερωτηθείσα πως ένοιωσε την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, είπε πως όλοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει το γεγονός και πως ήταν μια απίστευτη εμπειρία και ένα απερίγραπτο συναίσθημα για τους μαθητές που μετέβησαν στο Λονδίνο για το διαγωνισμό.

Πηγή: KYΠΕ