Α. Νεοφύτου: “Γιατί δεν ψάχνουν αλλού δουλειά όσοι νοσηλευτές δεν τους ικανοποιεί η σύμβαση”

{loadposition ba_textlink}

Προτεραιότητα για την Πολιτεία είναι οι ασθενείς και όσοι θεωρούν ότι οι όροι μιας σύμβασης δεν τους ικανοποιούν, μπορούν απλά να μην συνεχίσουν να είναι εργαζόμενοι με αυτές τις συνθήκες, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στους νοσηλευτές , μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ψήφισε χθες υπέρ της επ` αόριστον απεργίας στα νοσηλευτήρια.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Νεοφύτου εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό του στο δικαίωμα της απεργίας, ωστόσο την ίδια ώρα υπέδειξε ότι “εμείς έχουμε την ευθύνη όμως να δώσουμε τις σωστές υπηρεσίες προς τους ασθενείς” και διερωτήθηκε, γιατί οι νοσηλευτές δεν ψάχνουν αλλού δουλειά, με καλύτερους όρους εργοδότησης, αφού κανένας δεν τους υποχρεώνει να εργάζονται με συμβάσεις που δεν τους ικανοποιούν.

“Θέλω έτσι απλά και ωραία και με απόλυτο σεβασμό να πω ότι από τους νοσηλευτές, χίλιοι είναι με σύμβαση, έχουν συμβόλαιο. Οποιοσδήποτε εργοδοτούμενος θεωρεί ότι οι όροι μιας σύμβασης του δεν τον ικανοποιούν, δεν έχει καμία υποχρέωση να τηρήσει τη σύμβαση. Μπορούν, πολύ απλά, να μην συνεχίσουν να είναι εργαζόμενοι με αυτές τις συνθήκες, δεν τους υποχρεώνει κανείς, κι αν νομίζουν ότι μπορούν να βρουν καλύτερους όρους εργοδότησης κάπου αλλού, γιατί δεν το πράττουν;”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, αφού όλοι θέλουν, όπως είπε, το ΓΕΣΥ και όλοι συμφωνούν ότι προαπαιτούμενο είναι η διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων, “ας συμφωνήσουμε όλοι τις επόμενες μέρες για αυτονόμηση και όταν αυτονομηθούν οικονομικά τα δημόσια νοσηλευτήρια, τότε ως ανεξάρτητοι οργανισμοί, αν έχουν τέτοια έσοδα ας τους δώσουν (τους νοσηλευτές), όχι κλίμακα Α8, ας τους δώσουν Α16, αν τα σηκώνουν τα οικονομικά και τα έσοδα των νοσοκομείων”.

“Ας επιτέλους σε αυτόν τον τόπο φέρουμε τον ορθολογισμό σε όλα τα μεγάλα ζητήματα”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι ” δεν μπορούμε να σιωπούμε απλώς επειδή έχει εκλογές, να χειροκροτούμε ή να γινόμαστε δέκτες πιέσεων από οποιαδήποτε ομάδα”.

” Ξέρω πάλι θα τα έχουν με τον Αβέρωφ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας επιλέξουν άλλους πολιτικούς χώρους να ψηφίσουν, εγώ θα λέω την αλήθεια προς το λαό, ανεξάρτητα του κομματικού, προσωπικού κόστους”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ.Νεοφύτου.

Πηγή: KYΠΕ