Αδελφοποίηθηκαν Δήμος Πάφου και Αμμάν

{loadposition ba_textlink}

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη ως εκπροσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρέσβη της Ιορδανίας σε Ελλάδα και Κύπρο Fawwaz Al-Eitan και άλλων επισήμων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, η Β’ Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Πάφου και του Δήμου του Μείζονος Αμμάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αδελφοποίηση του Μείζονος Αμμάν και της Πάφου μπορεί να αποτελέσει πρότυπο πυλώνα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ πόλεων με διαφορετικές εθνικές και πολιτισμικές καταβολές στην ταραγμένη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ενώνοντας δυνατότητες και δυνάμεις της οικονομίας και του πολιτισμού, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, οι Τοπικές Αρχές από διαφορετικά κράτη της περιοχής μπορούν να συμβάλουν με ουσιαστικό τρόπο στην εξομάλυνση μακρόχρονων πολιτικών διαφορών και αντιπαραθέσεων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Αμμάν Akel Baltaji επεσήμανε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και τις συνεργασίες που ενώνουν τις δύο χώρες από τα βάθη των αιώνων και τόνισε την αξία της αδελφοποίησης της Πάφου και του Αμμάν, όχι μόνο για τους δημότες των δύο πόλεων, αλλά και για το σύνολο των πολιτών της Κύπρου και της Ιορδανίας.

Υπογράμμισε πώς είναι η πρώτη φορά, που μία αδελφοποίηση του Αμμάν είναι τόσο πολυεπίπεδη, εμπλέκει τόσους τοπικούς φορείς από τις δύο πόλεις και τυγχάνει τόσο ευρείας αποδοχής από το σύνολο των πολιτών. Τόνισε ότι για την πόλη και την χώρα του, η Πάφος αποτελεί την πύλη εισόδου προς την Ευρώπη.

Την σημασία της αδελφοποίησης των δύο πόλεων για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων της Κύπρου και της Ιορδανίας, επεσήμαναν επίσης στους χαιρετισμούς τους ο Πρέσβης της Ιορδανίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο Υπουργός Άμυνας.

Ο Δήμος Πάφου προσέφερε, ως επίσημο δώρο στον αδελφοποιημένο Δήμο, ένα αντίγραφο ψηφιδωτού από την Οικία του Διονύσου στην Κάτω Πάφο, ενώ ο Δήμος του Αμμάν προσέφερε στο Δήμαρχο και τους δημότες της Πάφου νερό από τον Ιορδάνη Ποταμό.

Πηγή: KYΠΕ